Re: rodičovská dovolená - čerpání dovole
pokud jste nepožádala ihned o čerpání dovolené po mateřské dovolené, tak ji budete čerpat až po rodič. dovolené (záleží, na jak dlouho jste si ji zažádala, můžete být na rodič. dovolené max. do 3 let dítěte)
problém nastane (s touto dovolenou, kterou jste si nevyžádala čerpat), pokud byste nastoupila na další mateřskou v průběhu nynější rodič. dovolené
určitě je pro ženy výhodnější, aby si ihned po mateřské zažádaly o čerpání dovolené (ale je to rozhodnutí každé z nich, není povinností zam-tele jim něco nařizovat, upozorňovat apod.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 2. 2009 10:40
dobrý den,
v lednu mi skončila mateřská dovolená a jsem nyní na rodičovské dovolené. Zapomněla jsem si při přechodu z mateřské na rodičovnou zažádat u zaměstnavatele o čerpání zbývající dovolené z roku 2008.Můžu čerpat dovolenou i když jsem na rodičovské dovolené, nebo jak to můžu vyřešit aby mi dovolená nepropadla.
děkuji moc