Re: Více příjmů, zúčtování daní
Dobrý den, pokud máte ta zaměstnání souběžně, musíte si podat daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob, pro rok 2008 je to vzor č.15. Pokud máte příjmy jen ze zaměstnání budete vyplňovat jen samotné přiznání a ne přílohy. Tady na businesscenter.cz je zdarma ke stažení formulář pro vyplnění toho přiznání v sekci "šablony". Vyplníte řádky: 31,32,34,36, celkový základ daně by vám to mělo doplnit samo ( pokud použijete ten formulář popsaný výše) dále do řádku 49 doplníte to životní pojištění, ale pozor max.do výše 12.000,-Kč a navíc musí to živ.pojištění splňovat jisté podmínky viz. zákon o dani z příjmů §15 odstavec 6). základ daně a daň vám to opět samo vypočte (řádky 55, 56, 57, 58, 60)
dále si do řádku64 vyplníte slevu na dani na poplatníka tj.24840 ( pokud uplatńujete i slevu na děti tak zde doplníte i slevu na ně-tady je to trochu složitější, protože pokud uplatňujete slevu na děti mohla jste mít v jednotlivých měsících u zaměstnavatala daň.bonus)), a ř.70 a 71a 74 se vám zase dovyplní. Potom už jen do ř.84 dopíšete součet záloh na dań které najdete v potvrzení od zaměstnavatele a na řádku91 se vám objeví výsledná daň.povinoost.
Re: Více příjmů, zúčtování daní
řádek 46 dań.přiznání, jeden bezúplatný odběr krve je 2.000,-Kč.
Jwště jsem zapomněla napsat, že k tomu vyplněnému formuláři, který budete odevzdávat na finančním úřadě musíte jako přílohu přiložit i originál potvrzení od zaměstnavatelů, potvrzení o životním pojištění a o darování krve. počet příloh se zapisuje do daňového přiznání na stranu 4, do řádku potvrzení o zdanitelných příjmech napíšete 2 ( když máte potvrzení od 2 zaměstnavatelů), doklad o poskytnutém daru 1 ) to je to darování krve) a dopotvrzení o zapl.částkách na soukr.životní pojištění taky 1. do ř.počet příloh celkem pak 4. Doporučuji si přiznání i přílohy před odevzdáním na fin.úřadě okopírovat a nechat si na podatelně potvrit tu kopii, ať máte v ruce důkaz o tom, že jste to daň.přiznání podala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 2. 2009 10:55
Dobrý den, jsem úplný neznalec zákonů atd. Potřebovala bych poradit o vás zkušenějších.
Mám dvě zaměstnání, od obou jsem dostala potvrzení o příjmech a navíc mám potvrzení od životního pojištění. Teď si chci provést zúčtování daní (jestli se to tak správně nazává).
Můžet mi prosím napsat, jak se nazývá správně formulář a který vzor č. to je?
Ještě mám jednu otázku, to životní pojištění si můžu uplatnit jak? Vím že je to daňový náklad a snižuje mi to daňovou povinnost, myslím si to tak správně?
Děkuji moc za jakoukoliv pomoc, budu to dělat poprvé a každá rada mi pomůže!
Pěkný den!