Re: Prohlášení poplatníka daně 2009
Trošku poopravím, když u zaměstnavatele, kde máte DPP podepíšete tak se záloha 15 % odvádí, když nepodepíšete tak do příjmu do 5000 jde o srážkovou daň a to znamená, že se odvede a už vám nemůže být vrácena. Doporučuji od 1-6/2009 podepsat u DPP a v okamžiku nástupu do práce v 7/2009 podepište ve vašem hlavním PP a v případě, že budete i nadále pracovat na DPP, tak tam nahlašte, že ste podepsala jinde. Vyúčtováni za rok 2008 vám udělají tam kde máte DPP a za rok 2009 v hlavním PP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 2. 2009 12:31
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Mám podepsanou DPP a zároveň jsem zaměstnancem jiné firmy, kde jsem v současnosti na rodičovské. vzhledem k tomu, že jsem zde v roce 2008 neměla žádné příjmy, prohlášení za rok 2008 jsem podepsala u firmy, kde pracuji na DPP. Letos ale v polovině roku nastoupím do své mateřské firmy a nevím kde mám tedy toto prohlášení na rok 2009 podepsat - jestli teď ještě u DPP (i když tam měsíční příjem nepřesahuje 1000,- a tudíž se zálohy na daň neodvádí), a až v červenci u zaměstnavatele, nebo rovnou už teď v lednu u zaměstnavatele.