Zaměstnání malého rozsahu

• (neregistrovaný)

3. 2. 2009 13:05

máme sjednané dohody o pracovní činnosti, s hodinovou sazbou Kč za 1 hodinu . Neznáme však dopředu počet odpřednášených hodin či hodin přítomnosti u zkoušek. Znamená to v praxi, že jeho výdělky v měsících leden až červen bude následující: (předesílám , že tyto osoby jsme nahlásili OSSZ jako zaměstnání malého rozsahu dle definice)

leden 1500,- - neodvedeme ZP ani NP ani DP (zaměstnanec stále přihlášen u ZP)
    únor 4500,- - odvedeme ZP,NP,DP a přihlásíme zaměstnance k NP od 1.2.2009 (zaměstnanec stále přihlášen u ZP)
    březen 1900,- - neodvedeme ZP ani NP ani DP neodhalšujeme k 28.2.2009 z NP (zaměstnanec stále přihlášen u ZP)
    duben --0,- - neodvedeme ZP ani NP ani DP (zaměstnanec stále přihlášen u ZP)
    květen --0,- - neodvedeme ZP ani NP ani DP (zaměstnanec stále přihlášen u ZP)
    červen 5000,- - odvedeme ZP,NP,DP k NP již nepřihlašujeme) + (zaměstnanec stále přihlášen u ZP)

Mám na problematiku správný názor ???

Jestliže mám názor správný, pak už nechápu v jakém případě musím u zaměstnání malého rozsahu odvádět zdravotní pojištění i ze mzdy do 2000,- , ale nemusím odvádět NP a DP pokud jsem nedosáhl 2000,-.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).