Re: Nemocenská 2009 - prosím o radu
v tomto případě nemůžete použít pravděpodobný výdělek (je odpracováno více než 5 KD)
spočítáte příjem za leden 2009, ale musíte si ujasnit, kdy opravdu k Vám nastoupila, protože nemohla být 1.1. na ÚP a zároveň u Vás nastoupit do PP - to byste měla špatně rozhodné období a tím pádem i špatně vypočítané nemoc. dávky
až spočítáte příjem za leden, pak teprve můžete předat ke zpracování na OSSZ (vyplnění Přílohy žádosti )
konzultujte se svojí OSSZ
nejprve zaplatíte náhradu mzdy dle zákona a pokud bude dál nemocný, přinese IV. díl, který předáte na OSSZ společně s Přílohou (ale to už bude v únoru, takže to už budete mít zpracované mzdy za leden, takže to bude v pohodě)
jen si musíte dát pozor na to RO, zda od 1. nebo 2. ledna - 31.1.
ve vyloučených dobách budete mít nemoc od 26.-31.1.
Já jsem se uklepla, nastoupila od 2.1. samozřejmě.
Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 2. 2009 18:26
Dobrý den,
mám dotaz ohledně nemocenské.
Od 1.1.2009 k nám nastoupila paní a dne 26.1. donesla neschopenku. Od 10.11.2008 - 1.1.2009 byla vedena na úřadu práce a před tím pracovala. Byl by tady někdo kdo by mi poradil jakým průměrem ji nemocenskou vyplatím? Se mzdama teprve začínám a byla bych moc ráda, kdyby mě někdo s títmo problémem poradil.
Děkuji za odpověď
Jana