Re: Faktura rok 2007!!!
V tom případě z hlediska daně z příjmů se nic neděje, v N je to bez ohledu na to zda je uhrazeno, jen máte v rozvaze špatný stav závazků a zřejmě i pokladny (předpokládám že ta úhrada v r.2007 je přes pokladnu).... r.2007 bych já osobně rozhodně neotevírala..... asi bych to řešila následujícím zaúčtováním v r.2008
211/321..jakoby vrácení peněz, o které jste v r.07 neoprávněně snížili pokladnu
321/211 (221)..platba v r.2008
(je ale divné jak jim mohla sedět pokladna ??? a jak bude teď sedět vám ..asi to nikdo neřešil ...)
jestli je to malá částka, šlo by to taky tak, že bych platbu v 2008 dala jako nedaňový náklad - sníží to ale účetní zisk, tak proto jen u malých částek
třeba někdo ale přijde s lepším řešením.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 2. 2009 7:56
Dobrý den,
převzala jsem jednu firmu. Ihned jsem zjistila pár chyb a ta jedna z nich je, že jedna došlá fa z roku 2007 uhradili až v roce 2008, ale přitom ji měli na konci roku 2007 jako uhrazenou. Takže DP za rok 2007 podali s tím, že uhrazená byla, ale během roku 2008 zjistili, že nebyla a uhradili ji. Prosím vás, co s tím?
Děkuji za odpovědi.