Re: daně u brigádníka
Nevím jestli jsem pochopila dobře.
Jedná se o člověka, který má někde zaměstnání, kde má podepsané prohlášení poplatníka. Kromě toho si ještě přivydělává prostřednictvím agentury, kde podepsané prohlášení mít nemůže.
Zatím byly jeho příjmy vždy do 5000,- za měsíc, takže měl daněno srážkovou daní, tudíž mu jeho hlavní zaměstnavatel mohl udělat roční zúčtování daní. V loňském roce měl v některém měsíci víc než 5000,-, tudíž měl souběh zaměstnavatelů, kteří mu strhávali zálohovou daň.
Od obou si vyžádá Potvrzení o zdanitelných příjmech a vy oba příjmy sečtete a podáte na FÚ do 31.3. daňové přiznání.
Re: daně u brigádníka
on mi do telefonu řekl že musí podat přiznání a že se jedná o částku 5000kč. Jsem z toho totální jelen. A jde mu tam dát i penzijní a jak je to se slevou na poplatníka?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 2. 2009 9:13
Dobrý den, jsem daňový začátečník a potřebuju poradit. Přišel za mnou pán který chodí na brigádu a chtěl po mě vypočítat daň když překročil o 5000 kč limit. V agentuře, která mu zprostředkovává brigádu mu řekli že si daně z přetlatku musí udělat sám. Vůbec nevím jak na to, ještě jsem se stím nesetkala. Poradí mi někdo jak z toho ven? Děkuji Bea