Re: Od kolika Kč je nutná smlouva?
Máte-li na mysli smlouvy o dílo, které Vaše stavební firma provádí, tak silně doporučuji nedělat bez podepsané kvalitní smlouvy v této době ani dřevěnou kadibudku na zahradě, stačí se dívat na publicistiku v televizi, co se děje kolem sporů ohledně termínu, kvality, obsahu díla, soudy, vymáhání, reklamace, je toho ažaž. Aby pan majtel jednou nelitoval trochu papíroviny.
Re: Od kolika Kč je nutná smlouva?
Pájo já to vím:-( Jenže on tu ječí, že po něm něco takového chci a já bych potřebovala odkaz na § v zákoně,kde je to udané.
Ano, smlouvy o dílo...
Re: Petře prosím....
Renátko, já myslím, že to byl jen fórek, dělám obchodní smlouvy léta a nikdy jsem se nesetkal s tím, že by nějaký zákon tuto povinnost ukládal- i když neznám účetní a daňovou oblast, ale pochybuji, že by tam něco bylo.
Asi žádnou oporu v zákonech nenajdete a budete muset majiteli vysvětlovat, že je to předevšínm pro jeho dobro.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 2. 2009 15:18
Jsme stavevní firma a potřebuju poradit, jestli je nějaká hranice, od kolika KČ je nutná smlouva.
Majiteli se smlouvy nechcou psát, já myslím, že by měl, aby byl aspoň něčím krytý.
Můžete mně poradit?