Re: průser-konec RD,zapoměla jsem na to
tak se s ní spojte, aby okamžitě přišla a musíte to dořešit
pokud o tuto zam-kyni stojíte, potom si zlegalizuje písemnou žádostí o neplac. volno od 6. 11. 2008 do dne, kdy to budete řešit a další den nastoupí do zaměstnání (nebo se dohodnete, kdy nastoupí - samozřejmě, podle toho musí ta žádost vypadat)
o neplacené volno se žádá dopředu (tak pozor na datum) a schvaluje ho někdo kompetentní ve firmě
měla by doložit, že pobírá rodič. příspěvek nebo jinak, že je za ni plátcem ZP stát
pokud o ni nestojíte, potom máte 2 možnosti:
měla by to také přijít ihned dořešit - buď se s ní domluvíte, že tedy je její chyba, že nechodí do práce, že ji vedete na neomluvené absenci (to by dlužila za ZP, které byste museli nějak ve mzdách dořešit a hlavně, ona by Vám musela zaplatit celé ZP - na měsíc je to1080 Kč, které musíte zaslat na její ZP)
nebo se s ní domluvíte, že sice do práce nechodila, takže by správně měla mít neomluvenou absenci, ale pokud chce, že jí zpětně povolíte neplac. volno (viz 1. řešení) a tím dnem skončí její PP (bez odstupného)
děkuji.
A prosím vás, co když měla sjednaný rodičovský příspěvek jen do 3.let věku dítěte?
Co potom, to by nebyl plátce ZP stát?
>děkuji.
>A prosím vás, co když měla sjednaný rodičovský
>příspěvek jen do 3.let věku dítěte?
>Co potom, to by nebyl plátce ZP stát?
pokud se celodenně nestará alespoň o 1 dítě do 7 let nebo o 2 děti do 15 let, potom za ni plátcem ZP není
pokud by tedy dítě dávala na celý den do školky, proč se tedy nevrátila zpět do práce?
Ale to musíte vyřešit s ní
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
ano, tam je omezení
pokud nepobírá rodič. příspěvek, potom by měla na ZP doložit, zda splňuje podmínku celodenní řádné péče a pak za ni bude plátcem zP stát, pokud tuto podmínku nesplní, tak musí platit měsíčně na své ZP 1080 Kč (když je doma a nemá žádný příjem, ze kterého by se toto zP sráželo), pokud byste jí tedy neplac. volno povolili a ona nebyla v kat., za kterou je plátcem zP stát, potom byste toto pojištění sráželi a ona by Vám ty peníze musela každý měsíc dávat a Vy byste je odesílali na její zdrav. poj.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 2. 2009 6:20
Dobrý den, prosím vás, zjistila jsem, že máme zaměstnankyni, které skončila rodičovská dovolená 5.11.2008. Zapomněla jsem na to, a nadále ji vedu na přehledech, že má rodičovskou dovolenou. O žádné neplacené volno nezažádala.
Co teĎ? Prosím poraďte, spěchá to.