Re: DPP-registrace u ČSSZ
ANO já to dělám jako vy, z DPP se prostě neodvádí SP ani ZP. A podepsáné růžové prohlášení slouží pouze k výpočtu daňové povinnosti, vůbec nemá nic společného s odvody na SP a ZP. Mám zrovna ten samý případ, paní je uchazečka z ÚP a zaměstnávám jí na DPP, hrubý příjem v měsíci jí stanovuji na 4000,-, jelikož mi podepsala růž. prohlášení, tak uplatňuji u ní zálohovou daň a slevu na dani na poplatníka, tudíž jí vyjde, že žádnou daň k odvodu nemá a vyplácím jí rovné 4.000,- čístého.
Takhle je to opravdu správně..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 2. 2009 8:08
Pročítala jsem diskusi, jak pokračovat, když je pracovník v evidenci ÚP a jeho přivýdělek může činit 4.000,- hrubého nebo v diskusi bylo napsáno, když podepíše prohlášení, tak 4000,- čistého.
Začala jsem o této informaci pochybovat. A zděsila jsem se podruhé, když v téže odpovědi jsem se dočetla, že když tento člověk podepíše prohlášení, musí se zaregistrovat-přihlásit firmou na sociálku.
Vyveďte mě z těchto informací, protože to by byl průšvih, nikoho jsem nehlásila. Žiju v domění, že z dohody o provedení práce se neplatí ani SP, ani ZP.