Re: Srážky a nemocenská
obávám se, že pravdu má Vaše kolegyně
pokud máte Abecedu MÚ r. 2009 - str. 157, tak tam je psáno, že je změna od r. 2009
nemohou se z dávek nemoc. pojištění srážet pro jiné účely než pro exekuce (výjimka je přeplatek na dávce nemoc. poj.)
je to nelogické, když bydlí na ubytovně, máte dohodu, tak když Vám nezaplatí v hotovosti, tak asi z něho bude bezdomovec
ach, ty zákony.... (některé opravdu stojí za to a hledat logiku je opravdu ztráta času)
Re: Srážky a nemocenská
Takže ta změna nastala až v roce 2009? Tak tuto změnu jsem nepostřehla , Abecedu MÚ 2009 zatím nemám.Tak děkuji,kolegyně vyhrála...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 2. 2009 8:35
S kolegyní se dohadujeme o tom, zda lze srazit zaměstnankyni na nemocenské (stará nemocenská, placená ze soc.poj.) srážku za ubytování, když s ní máme sepsanou celoroční dohodu o srážkách. Já tvrdím, že ano (samozřejmě musí zbýt nesrazitelná částka). Co vy na to, že mám pravdu já?