Srážky a nemocenská

• (neregistrovaný)

5. 2. 2009 8:35

S kolegyní se dohadujeme o tom, zda lze srazit zaměstnankyni na nemocenské (stará nemocenská, placená ze soc.poj.) srážku za ubytování, když s ní máme sepsanou celoroční dohodu o srážkách. Já tvrdím, že ano (samozřejmě musí zbýt nesrazitelná částka). Co vy na to, že mám pravdu já?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2009 9:06

xy5

Re: Srážky a nemocenská
      obávám se, že pravdu má Vaše kolegyně
      pokud máte Abecedu MÚ r. 2009 - str. 157, tak tam je psáno, že je změna od r. 2009
      nemohou se z dávek nemoc. pojištění srážet pro jiné účely než pro exekuce (výjimka je přeplatek na dávce nemoc. poj.)
      je to nelogické, když bydlí na ubytovně, máte dohodu, tak když Vám nezaplatí v hotovosti, tak asi z něho bude bezdomovec
      ach, ty zákony.... (některé opravdu stojí za to a hledat logiku je opravdu ztráta času)

• 5. 2. 2009 9:07

xy5

zapomněla jsem napsat to podstatné - týká se i nemocenských, které se vyplácí dál v organizaci (PN začala v r. 2008)

• 5. 2. 2009 10:54

Renka (neregistrovaný)

Takže ta změna nastala až v roce 2009? Tak tuto změnu jsem nepostřehla , Abecedu MÚ 2009 zatím nemám.Tak děkuji,kolegyně vyhrála...

• 6. 2. 2009 12:52

h. (neregistrovaný)

Já myslela, že pokud je to stará nemocenská podle předpisů z r.08 a vyplácím jí já, tak u exe. postupuji jako v loňském roce a ta změna je až u nemocenské z r.09 §50 ZNP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).