Re: náhrada mzdy-kdy poslat na sociálku
Musí Vám dát ještě jedo Potvrzení o trvání pokud bude trvat
i 14,den . To bude ještě na náhradu, kterou platí zaměstnavatel.
Pak dává žádost o nem. dávky ( IV- růžový), pokud trvá přes poslední den v měsíci, tak ještě další Potvrzení o trvání k 28,2, a to s Přílohou o VZ na sociálku. Až dá ukončení ,dáte ho na sociálku.
takže teď když mám potvrzení o trvání do 31.1. neposílám nic, protože těch 14 dní náhrady skončí vlastně 1.2.09. On by mi potom měl dones ještě další potvrzení o trvání neschopnosti po 14 dnech. Ten IV. díl mám u sebe, měl by ho zaměstnanec mít po dobu náhrady mzdy u sebe a teprve po 14 dnech nemoci ho přinest mzdovce? Děkuji vám moc
Ten IV. díl by vám měl zaměstnanec odevzdat. Vy si ho necháte u sebe a pokud bude nemocný déle jak 14 kal. dní, tak ho pošlete na OSSZ (musí vyplnit zadní stranu). Pokud bude nemoc kratší, tak si ten IV. díl necháte založený u sebe. Já mám jiný problém. Lékaři nechtějí dávat zaměstnancům potvrzení o doč. pracovní neschopnosti k poslednímu v měsíci pokud je nemoc kratší než 14 dní, i když na vyžádání ho vystavit mají. Jsou to samé dohady.Jana
Jano, tak to Vás opravdu lituji, já takový problém nemám, spíše mám ten problém, že mi program tak nějak nechce spočítat těch prvních 14 kalendářních dní neschopnosti. Počítá mi to až od 15 dne, takže zítra volám programátorům, doufám, že to vyřeším.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 2. 2009 10:52
zaměsnanec nemoc od 19.1, donesl že k 31.12009 neschopnost trvá - t.j.13 dní. Teď musím počkat, až mi přinese další nějaké potvrzení, nebo kdy musím odeslat žádosti na sociálku k vyplacení nemocenské? Poradíte mi děkuji.