Re: Daňový bonus a sleva na dani r.2009
1)o daň. bonus, který vyjde za-nci ponížíte odvod záloh. Např. odvod záloh za všechny za-nce je 2000,- a tomu 1 za-nci vyšel bonus 150,-, tak na FÚ odvedete 1850,-. Toto se pak vykazuje na konci roku v tiskopise vyúčtování daně z příjmu FO ze závislé činnosti
2)poplatní 2070,-, dítě 890,-
3)můžete stáhnout na www.formulare-ke-stazeni.cz a vyplnit rovnou v pc a vytisknout, dnes jsem jej také stahovala
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 2. 2009 11:56
Dobrý den, mám dotazy.1)Ke všem změnám ohl.mezd mi ještě přibyl zaměstnanec, který uplatňuje slevu na děti, a po zúčtování mu vychází daňový bonus.Prosím, tento bonus se odečítá od záloh na daň ?Neexistuje náhodou nějaký formulář pro FÚ , na kterém vykazuji, kolik jsem od těch záloh odečetla?Pokud se neodečítá, tak o něj žádám?Jak?...2) daňové měsíční zvýhodnění zůstává stejné jako v roce 2008 tj.2070 / měsíc a na děti také?Přečetla jsem to správně?Tady na zákonech je uvedeno (od 1.1.09) něco jiného....3) Byli jsme malá org., čili na OSSz od 1/09 posílám jiný přehled.Je zveřejněn na WWW:CSSZ.cz, ale v PDF.Nevíte, zda lze tento přehled vyplnit ručně?Zatím tam není v podobě pro vyplnění na PC.¨Děkuji moc za Váš čas.