Re: Náhrada mzdy
Těch 14 dní počítáte kalendářních, ale platíte pouze pracovní, nebo-li dny, na které mu vychází směna. První 3 dny jsou 16.1., 19.1. a 20.1. za ty dostane 0. JInak mi těch 14 dní vychází od 16.1. do 29.1.09, pak měl dát lístek na peníze a Vy to zaslat na ČSSZ spolu s žádostí o výplatzu nem.dávek.
Děkuji, takže já mu v tomto přípdě budu proplácet celkem 7 pracovních dní. Rozumím tomu dobře? K 31.1. mě dal lístek na peníze s tím půjdu v pondělí na ČSSZ , kde si vyzvednu ještě tu žádost o výplatu nemocen.dávek. a na té by mělo být logicky zapsáno, že by měl být od 30.1.09 vyplácen z OSSZ.!
s tím lístkem nikam nepůjdete, ten si necháte a vyplatíte na něj tu náhradu do 29.1. s dílem III. založíte u Vás ve firmě, pak měl dodat
díl IV. + další potvrzení, že je nemocný do 31.1.
k těmto dokladům si vytisknete na stránkách ČSSZ přílohu k žádosti o ... a vyplníte a předáte na OSSZ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 2. 2009 15:04
Dobrý den , náhrada zaměstnanci za nemoc se platí za 14 dní kalendářních dnů nebo pracovních dnů? Máme pouze 1 zaměstance - onemocněl 16.1.- 5.2.09. jak je to pro výpočet náhrady mzdy. Děkuji