Uroky

• (neregistrovaný)

5. 2. 2009 17:00

Dobrý den, mám provozovnu v obchodním majetku . Na nákup provozovny jsem si vzal hypoteční úvěr. Nyní mě přisel doklad o skutečně zaplacených úrocích na hypotéce. Mohu tyto úroky zahrnout přímým zápisem do peněžního deníku a dát do nákladů? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2009 17:19

xx (neregistrovaný)

Re: uroky
      Ano, můžete.Kdyby jste však zapisoval náklady dle výpisu z hypotéky a ne až z potvrzení dostal by jste do nákladů více. Zcela jistě platíte poplatky za správu úvěru a to za rok taky nějakou korunu udělá.

• 5. 2. 2009 22:37

LáĎa (neregistrovaný)

Celý rok splátky hypotéky dávám jako nedaňový výdaj. A neměly by se tyto skutečně zaplacené úroky z hypotéky dát jenom do řádku č.47 na daňovém přiznání ? Nezáleží na sepsané smlouvě o hypoteční úvěr?

• 6. 2. 2009 13:22

xb (neregistrovaný)

Vy máte úvěr jako podnikatel "mám provozovnu v obchodním majetku . Na nákup provozovny jsem si vzal hypoteční úvěr". Měsíční splátky jsou nedaňovým výdajem, úroky a poplatky daňovým. Do řádku 47 přiznání se dávájí úroky z úvěru na BYTOVÉ potřeby, ne z podnikání.

• 7. 2. 2009 12:04

LáĎa (neregistrovaný)

Mockrát vám děkuji, já vám rozumím, jen jsem se asi špatně vyjádřil já při první větě. Musím to ještě upřesnit - podnikám jako klempíř 2 roky - pak jsem si vzal hypoteční úvěr jako soukromá osoba na nákup nemovitosti , která byla ihned zkouladována na klempířskou dílnu a nahlášenou na Živnostenském úřadě jako provozovna - tím jsem si dal nemovitost do obchodního majetku a proto si nejsem nyní jist s těmy úroky z hypotéky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).