Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 4. 2011 21:09
Mám takový problém. Pořídil jsem zboží z USA v hodnotě cca 400 USD a JSEM plátcem DPH.
Celní úřad mi nicméně naúčtoval doplatek DPH ve výši 1582Kč, který jsem uhradil, když jsem zboží vyzvedával na poště.
Toto zboží jsem následně prodal zákazníkovi a rovněž jsem odvedl DPH.
Takže jak znárokovat ono uhrazené DPH celnímu úřadu? Takto jsem zaplatil de-facto 2x DPH. Mám uplatnit tuto částku jen v sekci C IV (Při dovozu zboží, kdy je správcem daně celním úřad) a v sekci C I (zdanitelná plnění) již toto neuvádět? Pokud by to bylo takto, pak by to ve výsledku sedělo. A nebo normálně vyplnit přiznání k DPH jako bych celnímu úřadu nic nehradil a již uhrazené DPH nárokovat po celním úřadu?
A druhý poddotaz. Deklarovaná cena zboží byla 400 USD. Na rozpisu mi celní úřad dal celní hodnotu na 7187Kč, ale doplatek DPH spočítal na 1582Kč. Clo je nula. Jak na tu částku došli? Nějak se nemohu dopočítat.. :/
Děkuji. A vzhledem k dnešnímu deadline na DPH bych byl vděčný za rychlou odpověď.. i když tomu moc nevěřím :)