Re: Zaúčtování dobropisu napřesrok?
Pokud byla reklamace ukončena v roce 2009, dle onoho pokynu účtujete 2009. Nicméně neprodané zboží by jste stejně měli mít dle inventury na skladě 132 a ne na 504
Re: Zaúčtování dobropisu napřesrok?
Já myslím (jako začátečník podotýkám), že pokud bylo k 31.12.08 zboží na skladě 132, pak bych dobropis z letoška zaúčtovala 132/321 mínusem. Pokud bylo ovšem zboží k 31.12.08 vyskladněno - vráceno, pak bych si udělal dohadnou položku, nebo v tomto případě, kdy nemám uzavřeno účetnictví za 2008 bych volila příjmy příštího období.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 2. 2009 17:19
Potřeboval bych poradit, přijali jsme dneska dobropis od dodavatele, potvrdili jsme mu jej ke dnešnímu dni - dobropis se vztahoval k dodávce uskutečněné loni. Jak to zaúčtovat? V loňském roce mám klasicky 504+343/321, letos mám to stejné s mínusem, myslím, že by ještě k 31.12. se měla udělat nějaká opravná položkak pohledávkám - že jako se to vztahuje k roku 2008, ale je to potvrzeno až v roce 09. Nebo nějak přes dohadné účty? Pošlete někdo prosím svoje postřehy