Re: Upozornění-chybná potvrz. o zd. příj
to je divné, že by takové množství firem mělo špatně potvrzení?
může se stát, že ne všechny mzdy byly vyplaceny do 31.1., potom se liší řádky ve vyplnění, také ne všechny mzdy podléhají odvodům pojistného (např. odstupné), mohli mít třeba u jednoho zam-tele PP + DoPP, to pak také nezkontrolujete tzv. SHM
mohou mít také doplatky příjmů z předchozích období
ve tomto případě nesmíte provést RZ, musí si provést zam-ec sám
loni bylo pojistné za zam-tele 9% + 26%
No právě kvůli tomu všemu jsem vždycky pro jistotu do těch firem volala (u všech se mi ř.1 a ř.2 rovnal, tudíž minimálně žádné doplatky do 31.1.09).A oni sami mi přiznali, že na to jejich programátoři přišli pozdě a teď že hromadně rozesílají opravy.Já měla na potvrzení vydaném např. v 8/08 úplně jiné údaje, než jim tam vyskočily teď,když jsem si to u nich chtěla ověřit.Tohle se mi stalo poprvé,taky jsou z toho dost překvapená.
také pro kontrolu přepočítávám, zda to mají správně, ale přece nemohu odpovídat za chyby té MÚ
to jste mi navrtala brouka do hlavy, pokud by tam byly velké nesrovnalosti a vyloženě nesmysly (asi je to velmi zřetelné, když jste na to přišla), asi by si měl provést daň.př. na FÚ, ať si to řeší FÚ s tou firmou sám
jenže teď už je to většinou ve fázi, kdy mají ty programy opravené a jen čekají,kdo se ozve a vyžádá si správné potvrzení..protože teď, když se všechny ty 4 mú koukaly,tak to nové potvrzení už jim vyjíždí správně..takže už je to víceméně na tom,kdo zpracovává r.2008,aby si toho všiml..sice ve finále mě by to mělo být jedno,já pod tím potvrzením podepsaná nejsem,ale já odmítám vyúčtovat r. 2008 z nesmyslných podkladů..i když nejsou moje..takže všechny svoje lidi, kteří nastoupili v průběhu r. 2008 už mám v tomto smyslu zkontrolované..další zkušenost,co všechno je dneska možné..:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 2. 2009 7:55
Dobré ráno,asi všichni kontrolujeme,ale pro jistotu varuji.Už od 4. firmy mi zaměstnanec přinesl chybné potvrzení o zd. příjmech za r. 2008, kde od úhrnu příjmů úhrn pojistného odečítají a mají i chybně uvedenou výši tohoto pojistného.Jsou to většinou menší firmy,které zřejmě nezkontrolovaly nastavení svých programů na správné uvádění superhrubé mzdy nebo tuto opravu provedly až po vystavení tohoto potvrzení.Tak ať si zbytečně nepřiděláte práci a problémy.Všem přeji pevné nervy a krásný víkend.