Být či nebýt plátce DPH

• (neregistrovaný)

6. 2. 2009 17:14

Prosím poradil by mi někdo zda mám být plátcem DPH nebo ne?

Začínám podnikat s reklamou na internetu, čili se jedná o služby pro firmy v ČR.

Výdaje budu mít minmální snad jen tvorba stránek (které už mám stejně hotové), papíry do tiskárny, barva, učet za telefon a až na nějaké drobnůstečky je to vše.

Mám být tedy plátcem DPH?

Děkuji předem všem..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2009 17:25

Hanulka (neregistrovaný)

Re: Být či nebýt plátce DPH
      Ještě prosím od jaké výše výdělku se stáváte automaticky plátcem DPH?

• 6. 2. 2009 17:29

H. (neregistrovaný)

automaticky: příjmy za posledních po sobě jdou 12 měsíců překročí 1 000 000 Kč

• 6. 2. 2009 17:57

Petr25 (neregistrovaný)

Pokud podnikáte ve službách a IT je typickým příkladem, pak se vám nevyplatí podnikat z ČR, je zde mnoho byrokracie a chaos v zákonech.

Doporučuji z Irska nebo Anglie. V Anglii jsou u nízkého zisku do 9 mil Kč stejné daně jako v ČR (20%), jinak progresivní zdanění. Povinná hranice k registraci DPH tušim 2 mil Kč, tedy více než u nás.

Od příštího roku nebudete potřebovat ani organizační složku a legálně, vyhnete se tak zvůli českých úřadů. Stačí číst diskusi zde na Business.Center a pochopíte, proč nemít sídlo v ČR.

http://ekonomika.ihned.cz/c4-10070850-33985340-001000_d-snemovna-ulehcila-podnikatelum-pristup-do-eu-podporila-volny-pohyb-sluzeb

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).