Re: Být či nebýt plátce DPH
Pokud podnikáte ve službách a IT je typickým příkladem, pak se vám nevyplatí podnikat z ČR, je zde mnoho byrokracie a chaos v zákonech.
Doporučuji z Irska nebo Anglie. V Anglii jsou u nízkého zisku do 9 mil Kč stejné daně jako v ČR (20%), jinak progresivní zdanění. Povinná hranice k registraci DPH tušim 2 mil Kč, tedy více než u nás.
Od příštího roku nebudete potřebovat ani organizační složku a legálně, vyhnete se tak zvůli českých úřadů. Stačí číst diskusi zde na Business.Center a pochopíte, proč nemít sídlo v ČR.
http://ekonomika.ihned.cz/c4-10070850-33985340-001000_d-snemovna-ulehcila-podnikatelum-pristup-do-eu-podporila-volny-pohyb-sluzeb
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 2. 2009 17:14
Prosím poradil by mi někdo zda mám být plátcem DPH nebo ne?
Začínám podnikat s reklamou na internetu, čili se jedná o služby pro firmy v ČR.
Výdaje budu mít minmální snad jen tvorba stránek (které už mám stejně hotové), papíry do tiskárny, barva, učet za telefon a až na nějaké drobnůstečky je to vše.
Mám být tedy plátcem DPH?
Děkuji předem všem..