Re: ŽL zdarma - osvobození od poplatku
Já jsem z toho rovněž pochopil,že nemusím platit poplatek 1000,-
ŽÚ ho však požadoval, bohužel jsem spěchal s oznámením a neměl jsem čas se dohadovat.
Podám řádnou stížnost vedoucí odboru, příp. dál a uvidím.
Dám pak vědět zde na serveru, jak jsem dopadl, určitě to bude zajímat i ostatní.
Omlouvám se,
hledala jsem to ve svých poznámkách a našla jsem, že jsem se dotazovala na ŽÚ a bylo mi sděleno, že postup podle § 8 odst.2 písm.j (položka 24) půjde uplatnit až od 1.7.2009, kdy má vejít v platnost z.o elektronických úkonech a automatizované konverzi dokumentu. Na odpověď jsem čekala dost dlouho, takže si to zjišťovali.
Tato perla se snad týká jen MFČR :-)
Je to hezké, Kalousek veřejně proklamuje, že bude porušovat nález ÚS, jeho náměstek vydává interní pokyn, aby zaměstnanci porušovali zákon...
A ve škole v hodinách občanské nauky nás učili, že jsme právní stát!
Můj dotaz směřoval na odpuštění poplatku při registraci živnostenského oprávnění, pokud podám přes formulář JRF zde:
http://www.rzp.cz/elpod.html
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 2. 2009 22:42
Pokud žadatel požádá ŽÚ o živnostenské oprávnění přes internet (ePodání JRF) pomocí elektronického podpisu, může být osvobozen od poplatku?
Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích
Od poplatků jsou osvobozeny úkony: j) vyžádané a provedené prostřednictvím dálkového přístupu, opatřené elektronickým podpisem založeným na kvalifikovaném certifikátu vydaném akreditovaným poskytovatelem certifikačních služeb, nepřevyšuje-li sazba poplatku 2 000 Kč