Re: Alkohol v krvi
Naštěstí? Já jsem nic nepil, 0,02 % údajně může mít v sobě každý a výsledek je ten, že mám sebraný řídičák stejně jako třeba ten, kdo má 3 promile
.
Každý normální a soudný člověk by řekl - udělal jsem chybu ,tak pykám ,vím za co. Já mám kvůli 0,2 promile a strýčkovi na ministerstvu (Klaus) zdravotní problémy už 10 let. Jmenoval se Rauš bydlel v Havl.Brodě a taky říkal ,že nic nepil .Já taky pykám, protože nejezdím , bojím se ,že zase potkám ožralýho debila za volantem.
Míro, pokud uvádíte správnou hodnotu - tedy 0,02%, tak je nesmysl, aby Vám brali řidičák. Tohle je hodnota, kterou může mít člověk, aniž by něco pil.
„U koncentrací do 0,2 promile není průkazné, že dotyčný pil alkohol. Úřadům doporučujeme, aby takový případ odložily,“ potvrzuje toxikolog Peter Ondra z Ústavu soudního lékařství v Olomouci.
Zkuste si ujasnit tu desetinnou čárku. Pokud vám naměřili 0,2 promile, tak budete mít problém to uhádat - dosavadní úspěšné reklamace byly do 0,1. Pokud vám naměřili 0,02 promile, tak je samozřejmě jakýkoliv postih nesmyslný, protože tohle je na úrovni technické chyby přístroje (Drägery mají min. 0,01).
Re: Prosím gravera
To je opravdu 0,02 promile. Pokud jste opravdu nepil, měl jste požadovat krevní test - takovou hladinu byste zmetabolizoval, než by vás dopravili k lékaři :-). Pokud jste pil, krevní test by mohl prokázat mnohem vyšší koncentraci, než dechová zkouška.
0,02 promile je ale fyziologická hranice. Mimo to, i mnohem vyšší hodnota může být naměřena po požití některých potravin, aplikaci ústní vody apod. - v dechu alkohol je, v krvi ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 2. 2009 22:02
dobrý večer,
prosím neví někdo, slyšel jsem, že od 1. ledna je u nás povolena tolerance alkoholu v krvi 0.02 %, je to pravda? Kde to prosím najít? Sebrali mi řidičské oprávnění a v krvi jsem měl právě tuto hodnotu. Moc děkuji