Neoprávněné uplatňování daň.zvýhodnění

• (neregistrovaný)

9. 2. 2009 8:06

Dobrý den,
    náš zaměstnanec uplatňoval daň.zvýhodnění na dítě ještě pět měsíců po té, co opustilo školu. Roční vyúčtování daně za podnik jsem po jednotlivých měsících opravila a potřebovala bych vědět, zda-li si zaměstnanec musí dělat daň.přiznání sám. Myslím si, že ano a potvrdila mi to i lektorka na školení, ale vyjádření z FÚ už tak jednoznačné není. O názoru zaměstnance, který vše zavinil, raděj pomlčím. Děkuju předem za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2009 8:38

Radka (neregistrovaný)

Re: Neoprávněné uplatňování daň.zvýhodně
      Měla jsem minulý rok obdobný případ, ale šlo jen o jeden měsíc a prosinec, opravila jsem to v ročním zúčtování, protože mu vyšel velký doplatek na daň.bonusu, ale není to správný postup. Měla by jste to opravit vy v jeho nejbližší mzdě tj. zpětně ručně zpočítat jak by vypadala daň kdyby neuplatňoval zvýhodnění a pak mu to srazit ve mzdě a odvést na FÚ, mělo by to figurovat i v přílohách k vyúčtování daně z příjmu, které se týká oprav, FÚ pak vyhodnotí-penále a to pak taky srazíte zaměstnanci. V každém případě to není na daňové přiznání

• 9. 2. 2009 9:18

Romča (neregistrovaný)

Opravila a přepočítala jsem vše, jednalo se mi jen o to, zda-li je zaměstnanec v takovém případě povinný udělat si daň.přiznání sám.Já bych mu to rozhodně přála. Ale moc děkuju.

• 9. 2. 2009 9:36

Radka (neregistrovaný)

No to mi povídejte, já jsem tenkrát pořádně zuřila a taky jsem chtěla aby si podal daňové přiznání, ale bylo mi řečeno, že opravy musíme udělat my tzn. nejdřív oprava a pak spustit roční zúčtování. A jak určitě víte tak dělat opravy je pěkný masakr, on se s tím nemusí párat.

• 9. 2. 2009 9:50

Romča (neregistrovaný)

Jednoho potěší, že se v tom "neplácá" sám :o)), tak ještě jednou dík a mějte se fajn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).