Re: Mzdy-roční prémie do průměru?
přesně tak, roční prémie by měla být rozložená do 4 čtvrtletí, můj program to umožňuje zvláštní složkou mzdy, která se rozpočítává...přímo stanoveno to asi není, ale zkresluje to nemocenskou i průměr na dovolenou, což už je problém.
Re: Mzdy-roční prémie do průměru?
Na to vám nedokážu odpovědět, ale už zákon o mzdě s účinností od 1.1.1992 obsahoval pravidlo o rozpočítávání plateb. Pravidlo o úpravě částky připadající na příslušné čtvrtletí podle odpracované doby bylo doplněno až s účinností od 1.1.2001 a nový ZP obě tato pravidla převzal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 2. 2009 8:42
Dobrý den, mám takový dotaz.
Na konci roku 2008 jsme dostali roční prémii rovnající se asi měsičnímu platu. Musím tuto roční prémii rozpustit do průměrů tohoto roku? Musím každé čtvrtlertí přepočítávat ručně? Program mi to neumožňuje.
Je stanoveno nějakým předpisem,že tuto prémii musím rozpuoštet, nebo jí nechat jen do průměru 1.čvrtletí tohoto roku.
Jaká je praxe?
Děkuji za případné odpovědi předem
Dagmar