Re: faktura emailem
Nutnost vytvořit účetní doklad platí při vedení účetnictví, kdy podle §11 zák. o účetnictví je třeba doklad podepsat na straně odběratele.
Zajímalo by mě, zda při vedení pouze DE lze ponechat fakturu v PDF a kontrole z FÚ předložit vypálené na CD?
Myslím teoreticky, chápu, že prakticky se může FÚ vzpírat.
Re: faktura emailem
Dost těžko: §31/4 z 337/92
(4) Jako důkazních prostředků lze užít všech prostředků, jimiž lze ověřit skutečnosti rozhodné pro správné stanovení daňové povinnosti a které nejsou získány v rozporu s obecně závaznými právními předpisy. Jde zejména o různá podání daňových subjektů (přiznání, hlášení, odpovědi na výzvy správce daně apod.), o svědecké výpovědi a znalecké posudky, veřejné listiny, zprávy o daňových kontrolách, protokoly a úřední záznamy o místním šetření a ohledání, povinné záznamy vedené daňovými subjekty a doklady k nim apod.
Je přeci naprosto jedno, jestli jim předložíte důkaz listinný nebo eletronický, mohou vás požádat o vytoištění nebo si důkaz prověřit
u dodavatele = jak fakturu tak i správnost viz §2/2+3.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 2. 2009 9:30
chtela jsem se zeptat pokud mi chodi faktury emailem, tak co musim provest aby byla platna?? jen ji podepsat?dekuji