Re: Zaručená mzda
Díky za názor, já jsem jen měla obavu, jestli nebude moc bít do očí, když druhý zaměstnanec ve stejné skupině bude mít ten minimální tarif a další v podstatě jednou tak vyšší. Já jsem ve zdejší firmě nová a tady platí (platilo), že pro mzdové účely se používaly pouze ty nejnižší tarify a zbytek se dorovnával v odměnách, což samozřejmě na jednu stranu chápu, zaměstnavatel může upravit mzdu pohyblivou složkou podle výsledků. Ale jeden zaměstnanec (dělník) měl postavenou smlouvu jako vedoucí pracovník /sjednaná mzda) kvůli přesčasům, ale prac.zařazení měl na smlouvě "dělník" což je špatně. Proto jsme se dohodli, že mu tu mzdu upravíme vzhledem k jeho zařazení (dělník) a schopností (vynikající pracovník bez kterého by byl podnik "namydlený").
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 2. 2009 9:52
Dobrý den,
existuje prosím Vás i něco jako "maximální" zaručená mzda? Jde mi o to jestli může dostat zaměstnanec zařazený napr. do 6 skupiny např. 150 Kč za odprac.hodinu. (minimální je 78,90). Nemůže to někdo napadnout?
Děkuji Klára