PROSÍM ještě..
a je taky možné, pokud když musíme provést samovyměření DPH, aby jsem měla stejný kurz jako pro DPH, dát si do směrnice že pro ocenění fa do účetnictví použiji shodný kurz jako pro DPH, nerada bych si hrála se dvěma kurzy. DPH mám dle zákona propočítat kurzem ke dni vystavení dokladu-tj.ke dni doplnění údajů.
Re: PROSÍM ještě..
Takle do směrnice ne - účto je den přijetí (faktury nebo zboží)
Pro DPH však můžete uvést den doplnění údajů shodný s dnem přijetí faktury a pak máte kurzy stejné.
Re: Naposledy PROSÍM
Já to takhle dělal celý minulý rok...tak snad to nikomu vadit nebude, podle mě to loni nikde přikázanáý nebylo, bylo to jen zmíněný ve standardech, ale ty právně vynutitelný nejsou, tak snad to bude OK, pokud je to ve vnitropodnikové směrnici...Jo a díky info o té letošní změně (já to doteďka dělal jak v roce 08
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 2. 2009 12:18
Jakým kurzem ocenit fa do účetnictví, fa je z Německa za zboží. Používáme denní kurz. Jde mi o to, jaký kurz z kterého dne vzít. Jestli ke dni vystavení faktury, nebo ke dni přijetí toho zboží, protože dorazilo dřív než faktura, nebo ke dni ve kterém budu účtovat. Nejde mi o DPH, ale o kurz do účetnictví. Díky všem..