Fa v cizí měně - pro pana UU

• (neregistrovaný)

9. 2. 2009 13:11

Takže vy jste celý loňský rok také oceňoval přijaté faktury do účetnictví (né do DPH) kurzem ke dni jejich vystavení? Já myslím, že je nás po republice celkem dost, kdo to takhle dělal a dělá, aspoň co mám kolegyně z branže, tak ty taktéž. Snad to není velký problém, jak psala paní xb, tak tímto způsobem chyba v nákladech nevznikla, nakonec jde do nákladů stejně částka, která se zaplatí. Myslíte tak taktéž?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2009 13:22

uu (neregistrovaný)

Re: Fa v cizí měně - pro pana UU
      Ano, já to skutečně takto celý rok dělal.....Já totiž dělám účetnictví necellý rok, převzlal to po jedné paní, která to takto dělal, tak jsem v tom pokračoval - hledal jsem si na netu k tomu nějaký věci a našel jsem to, že je to napsáno v těch standardech, ale lze se od toho odchýlit (třeba tím naším směrem). Ve finále je v nákladech to, co by tam být mělo - protože se to dorovná kurzovým rozdílem (ten mám vyčíslen přes kurz, kterým se to platí) - tzn. v nákladech je to v obou případech ve stejné výši, liší se pouze vyčíslením částek na kurzových rozdílech a té 504...Snad jsem to popsal srozumitelně a lze to takto dělat...

• 9. 2. 2009 13:32

Anča (neregistrovaný)

ANO chápu, taky jsem to tak dělala. Hold místo abych měla v nákladech na 501x 10.000,- Kč, tak mám na 501x 12.000,- Kč a kurz.rozdíl 2.000,- Kč na 663x. V konečné fází mám v nákladech pořád těch 10.000,- Kč. Opravdu chyba to velká asi nebude, daňový základ by se nikterak nezvýšil či nesnížil, jen si myslím, že by mohla být pokuta za nedodržení zákona o účetnictví, nebo tak něco. Tak časem uvidíme, díky

• 9. 2. 2009 13:35

uu (neregistrovaný)

No, to právě doufám, že to časem neuvidíme (myslím tu pokutu :-)...Na druhou stranu jsem rád, že to i někdo další má takto zaúčtováno

• 9. 2. 2009 13:38

Anča (neregistrovaný)

:-) Tak to já také, ale věřte, spousta lidí to takto má. A bude mít stále. Díky za pokec

• 9. 2. 2009 20:58

TOM (neregistrovaný)

======================================
      Bůh ochraňuj ta Vaše účetnictví:-)
      ======================================

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).