Re: Sleva na manželku
Já tedy nevím, ale podle toho co jsem četla, se jak mateřská tak nemocenská, do příjmu pro účely uplatnění slevy na manželku započítávají, nezapočítává se rodičovský příspěvek. Ten příjem z voleb nevím (tolik zkušeností nemám, abych si torufla něco radit), ale mělo by stačit to čestné prohlášení. Určitě ta částka nebyla tak vysoká...
Né částka tak vysoká nebyla, také si myslím, že ta mateřská a nemocenská se počítá do příjmů i podle odpovědí tady na fóru, třeba mi ještě někdo poradí....
Martina se ptala na to, které příjmy se započítávají do vlastních příjmů manželky (manžela), pokud chce druhý z manželů uplatnit slevu na manželku (manžela). Takže mateřská i nemocenská se započítává a podle mě se započítávají i ty příjmy, které jste měla jako členka komise a z voleb. V zákoně o daních z příjmů § 35ba odst. 1 říká, co se nezahrnuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 2. 2009 13:30
Dobrý den, v roce 2008 jsme byla na rodičovském příspěvku jen v prosinci jsem pobírala mateřskou na další dítě a nemocenskou - ty se počítají do příjmů to vím,ale dále jsem členkou ve finanční komisi u obecního úřadu a také jsme byla u voleb - tyto příjmy se asi nepočítají do limitu 68000Kč Je to tak? Stačí když tedy manželovi do práce k ročnímu zůčtování napíšu čestné prohlášení, že jsem něměla příjmy přesahující za rok 68000Kč nebo to musím doložit nejakým jiným dokladem. Děkuji