Re: náhradní volno?
tak to jste jistě předem sjednali PS s nástupem 1.1.
takže tento zam-ec má zaplacený svátek, potom 2.1. měl přijít do práce, ale nepřišel
takže nemá napracováno, tudíž musíte řešit buď neomluvenou absencí nebo neplac. volnem (záleží na Vás)
takovéhoto zaměstnance, aby pohledal, neboť on u Vás nevytvořil za korunu hodnoty, ale budete platit: svátek
a 14 KD náhrady mzdy (za pracovní dny, které měl odpracovat, ale neodpracoval z důvodu nemoci) - zde musíte trvat na tom, aby doložil předchozí nemoci, pokud nedoloží, má smůlu
poté předáte IV. díl na OSSZ a pokud bude mít z důvodu nevyčerpané podp. doby nárok na nemoc. dávky, tak mu je zaplatí
protože u Vás neodpracoval 5 KD, uvedete pravděpodobný příjem (na 2. str. Přílohy k žádosti o...)
Je to starý zaměstnanec. Šlo mi o to, že přesčasy z prosince jsou všechny proplacené a náhr. volno zaměstnanci čerpají jen v aktuálním měsíci. Asi to budem řešit nepl. volnem. Nevím, zda byl doma z důvodu prodloužení svátků, nebo že bylo málo práce....
Díky za odpověď. Takových co sotva nastoupili a šli na nemocenskou jsem si už taky užila dost (letos naštěstí ještě ne).
já nic za zam-ce nezařizuji, neboť je ochrana osobních dat a mohla bych narazit, že se starám o věci, po kterých mi nic není
také já sama, pokud někdo volá a chce informaci o zam-ci , do telefonu říkám (pokud tu dotyčnou osobu neznám podle hlasu), že po telefonu informace nedávám, ať podají písemnou žádost (příp. faxem)
ono by se mohlo stát, že se někdo za někoho vydává a pak podáte informace někomu, komu byste je podat neměla
pokud neměl dotyčný zaměstnanec (do r. 2008) na příloze k záp. listu uvedené nemoci, tak jsem požadovala na zam-ci, ať si to zařídí sám u bývalého zam-tele, nebo ať přinese potvrzení z OSSZ nebo, pokud neměl žádného zam-tele, jsem to řešila čestným prohlášením
letos si myslím, že mě bude zajímat (pokud nastoupí a ihned onemocní), zda má splněnou dobu 14 KD, poté by snad měla kontrolovat OSSZ (ale dle včerejsí diskuze - níže - jsem na pochybách, protože nevím, jak to s tou podpůrčí dobou sledovanou OSSZ vlastně bude)
a to požadujete potvrzení od OSSZ od kdy? myslím za celý rok nebo ještě zpětněji? jak dalece? když tedy onemocní po nástupu,tak by mu nenáležele od za-tele náhrada mzdy? neposuzuje se jako nemocenská? musel by být vypočítán pravděpodobný výdělek žejo? takže zjistit tedy zda měl nemoc u bývalého za-tele,když onemocní v době prvních 14.dnů? Ještě jedna věc mě trápí, včera mi psala paní Jiřina,že už od roku 2007 se na ZL KD PN nesmí uvádět.je to tak? ještě jsem v této době nepracovala jako MÚ.děkuji za předchozí odpověď. :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 2. 2009 16:02
Prosím jak řešíte, když pracovník měl 1.1. svátek(nepracoval) 2.1.náhradní volno, SO+NE nepracovní a od 5.1. do konce měsíce nemoc.