Vedení daňové evidence

• (neregistrovaný)

10. 2. 2009 10:08

Dobrý den, šéf mě požádal, zda bych zpracovala přiznání k dani z příjmů FO jeho manželky, která začala v r. 2008 podnikat, vede DE, nebude uplatňovat výdaje paušálem, zdaní rozdíl mezi příjmy a výdaji.
    Jenže já o tom nemám moc "páru", vedu účetnictví, snažila jsem se z toho vykroutit, ale nejde, budu to muset nějak udělat. Proto prosím o jakoukoli radu, kdo by mi mohl poradit, jak na to. Naštěstí tam nebudou žádné složitosti, příjmy budou zřejmě jen provize z uzavřených obchodů a výdaji snad jen telefony, kancl. potřeby, atd. Nemá žádný majetek.
    Musela si založit účet k podnikání, vložila tam ze svého účtu 500, příjmy, které vloží ze soukromých prostředků, nejsou zdanitelné příjmy?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2009 10:15

kj (neregistrovaný)

Re: vedení daňové evidence
      Může uplatnit do daňově uznatelných výdajů předplatní jízdenku na MHD (musí cestovat za klienty)? Lze jako doklad uznat např. i jednorázovou cvaklou jízdenku?

• 10. 2. 2009 10:21

kj (neregistrovaný)

Co když zaplatila za telefon ze svého soukromého účtu, můžu zapsat do výdajů v hotovosti?

• 10. 2. 2009 10:30

kj (neregistrovaný)

Pokud vkládá do pokladny své soukromé peníze, musí vypisovat příjmový pokladní doklad?

Pokud mi někdo poradí, moc moc děkuju.

• 10. 2. 2009 11:36

bb (neregistrovaný)

Na vklad soukromých peněz vypište příjmový pokl.doklad (při výběru těchto peněz výdajový - nejsou to zdanitelné příjmy ani výdaje), jízdenky za MHD bych tam dala všechny, platbu za telefon ze soukromého účtu bych tam nedávala ale záleží na podnikateli zda si hovor obhájí před FÚ. Pokud to není nějaká vysoká částka proti ostatním telefonním výdajům pak ano.

• 10. 2. 2009 12:53

Kamila (neregistrovaný)

Dobrý den,

pokud vedete daňovou evidenci nemusíte vést pokladnu ani bankovní účet. Klidně si to můžete udělat i v excelu, kde si na jednu stranu dáte zaplacené příjmy a na druhou zaplacené výdaje (musí být zaplaceny v roce 2008). Je jedno jestli je platíte ze svého účtu nebo z jiného, není to podstatné. Pokud tam nějaký výdaj zahrnete (viz. jízdenku - podpořila bych to cesťákem), musí si jej poté dotyčná osoba obhájit. Při daňové evidenci ještě evidujete závazky a pohledávky. Hlavně ty, které přecházejí z roku na rok. To je jediné, co potom vyplňujete u daňového přiznání - zůstatek závazků a pohledávek.
      Není to nic složitého.

Kamila

• 10. 2. 2009 13:51

kj (neregistrovaný)

Děkuju
      Děkuju Vám za rady, už jsem to nějak vytvořila i s přiznáním. Naštěstí tam neměla žádné záludnosti. Díky

• 10. 2. 2009 15:42

Vladimír 2

>>>>>Může uplatnit do daňově uznatelných výdajů předplatní
      >>>>>jízdenku na MHD (musí cestovat za klienty)? Lze jako
      >>>>>doklad uznat např. i jednorázovou cvaklou jízdenku?
      >>>>
      >>>>Co když zaplatila za telefon ze svého soukromého
      >>>>účtu,
      >>>>můžu zapsat do výdajů v hotovosti?
      >>>
      >>>Pokud vkládá do pokladny své soukromé peníze, musí
      >>>vypisovat příjmový pokladní doklad?
      >>>
      >>>Pokud mi někdo poradí, moc moc děkuju.
      >>
      >>
      >Dobrý den,
      >
      >pokud vedete daňovou evidenci nemusíte vést pokladnu
      >ani bankovní účet. Klidně si to můžete udělat i v
      >excelu, kde si na jednu stranu dáte zaplacené příjmy a na
      >druhou zaplacené výdaje (musí být zaplaceny v roce
      >2008). Je jedno jestli je platíte ze svého účtu nebo z
      >jiného, není to podstatné. Pokud tam nějaký výdaj
      >zahrnete (viz. jízdenku - podpořila bych to cesťákem), musí
      >si jej poté dotyčná osoba obhájit. Při daňové evidenci
      >ještě evidujete závazky a pohledávky. Hlavně ty, které
      >přecházejí z roku na rok. To je jediné, co potom
      >vyplňujete u daňového přiznání - zůstatek závazků a
      >pohledávek.
      >Není to nic složitého.
      >
      >Kamila

>Není to nic složitého. ale pokud byste se chtěla ještě zdokonalit, podívetje se sem:
      http://www.jakpodnikat.cz/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).