Pohoda- výpočet odměny jednatele - SP

• (neregistrovaný)

10. 2. 2009 16:27

Dobrý den,

jen bych si ráda u někoho, kdo účtuje v Pohodě ověřila, zda zadávám výpočet odměny jednatele správně. Náš jednatel má měsíční odměnu Kč 1000 Kč, tzn. není účasten důchodového pojištění. Když jsem v pohodě zadala výpočet jeho odměny, do kolonky pro odvod SP se mi pojištění automaticky vypočetlo, i když mám u tohoto pracovníka nastaveno R- jednatel ... Lze pouze u sociálního pojištění zaškrtnout - úprava MVZ a sníži vyměrovací základ o těch 1000 Kč, nebo dělám někde chybu?

Děkuji za pomoc.

Míša

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2009 20:18

Sim. (neregistrovaný)

Re: Pohoda- výpočet odměny jednatele - S
      Musí se v záložce daně a pojistné v personalistice zadat "odvádět jen důchodové pojištění" - když bude HM pod 5 900 upozorní Vás to, že ho neplatíte a SP se automaticky nepočítá.
      A mimochodem to ZP dopočítáváte do 8 000 nebo ne? Teď tápu.

• 11. 2. 2009 14:27

Míša (neregistrovaný)

Děkuji za pomoc :-). Zp nedopočítávám do minima, protože je u nás pan jednatel zaměstnán ještě na pracovní smlouvu, ze které odvádíme ZP z částky vyšší než je mimimum.

• 14. 4. 2009 23:13

Mat (neregistrovaný)

Dobrý den,
      nevím, zda-li vám dobře poradím a dobře jsme pochopila Váš dotaz, ale musíte mít v personalistice u dotyčného v daních a pojistném vytvořit řádek, kde je napsáno odvádět jen důchodové poj. s datumem od kdy je odváděna (t.j.1/2009)
      Hezký den
      Martina

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).