Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 2. 2009 16:28
Dobrý den, vím že se to tady řeší docela často, projela jsem spoustu příspěvků, ale nějak si pořád nevím rady.
Leasing byl ukončen z důvodu krádeže vozidla.Dostala jsem od Škofinu finanční vyrovnání a vůbec si nevím rady s účtováním. V prvé řadě mám fakturu, kde mi účtují náhradu škody v celkové výši tj. 182530,50 .
Dále dobropis na část splátky nájemného předem - 41.156,14 Kč (z toho DPH: -6571,20)
Dále fakturu na náhradu škody vzniklou dobropisováním poměrné části splátky hrazené předem - 34.584,94 Kč.
K tomu jsem obdržela tabulku, kde je vyčísleno i pojistné plnění ve výši 188860 Kč, které jsme ale neobdrželi, protože bylo vyplaceno leasingovce. A v tom je právě to, čemu nerozumím. Mám to nějak zohlednit v účetnictví?
Přeplatek je ve výši 12.396 Kč
Prosím poraďte, opravdu jsem z toho už jelen, prostudovala jsem si všechno možné, ale pořád si nejsem jistá, zda tomu rozumím správně.
Děkuji L.