Re: Přechod z RD na PPM.
na ZP nahlásíte kód "M" (napište jim tam poznámku, že je to druhá mateřská) a na OSSZ poslat žádost + přílohu k žádosti.... dále si nezapomeńte někde evidovat, kdy ji mateřská skončí, protože to MD si může čerpat řádnou dovolenou (pokud ovšem o této skutečnosti ví a zam-tele požádá) a pokud o tom neví, tak ji hned následující den, kdy končí MD u sebe zaevidujete, že je na rodičovské dovolené. Nezapomeňte si vyžádat kopii rodného listu dítěte a také by Vám pak měla poslat žádost (na kterou musí firma kladně vyhovět), do kolika let věku dítěte bude na rodičovské....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 2. 2009 22:17
Prosím o radu, jsem začátečník. Zaměstnankyně je doma na RD: Dceři je cca 2,5 roku a nyní znovu nastupuje na PPM a bude brzo rodit. Prosím o radu, co to pro mě obnáší za povinnosti. Už jsem vyplňovala přílohu k žádosti o PPM a jako začátečníkovi mi to stačilo. Děkuji moc. Naďa.