Re: chyba v ročním zúčtování
Chybu v předch.RZ musíte opravit pokud se jedná o přeplatek do 12 měsíců od provedené nesprávné vratky ( to je jindy za 2006 a jindy za 2007). Za r.2007 tedy dosrážíte bez ohledu na to, čí to byla chyba i bez jeho souhlasu. Po uplynutí 12 měs. lze dosrážet bez jeho souhlasu jen v tom případě, že chybu zavinil ( avšak nejdéle do 3 let od roku, kdy došlo k chybné vratce.Zjistí-li chybu FÚ, doměří daˇza zaměstnance zaměstnavateli.
Jestliže nemovitost užívá k bydlení, nic dodańovat nemusíte.
,
,Já jsem si to logicky taky myslela, o žádné vyjímce z důvodu rekreačního objektu jsem nikdy neslyšela, ale na školení lektorka říkala, že nesmí být v katastru uvedeno "rekreační objekt". Pokud je to stavba určená k rekreaci, nedá se prý úrok uplaňovat. Musím se zeptat přímo na FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 2. 2009 11:05
Zjistila jsem, že 2 roky uplatňuji zaměstnanci úroky z úvěru neprávem. Je sice vlastník a má zde i trvalé bydliště, ale na výpisu z katastru je stavba vedena jako rekreační objekt. V letech 2006 a 2007 jsem mu uplatnila úroky. Co s tím mám teď dělat? Nikdy jsem chybu v RZ neměla, tak nevím, jestli mu to mohu dodanit letos nebo si musí podat sám daň. přiznání? To bych mu stejně musela vypracovat, protože mám máslo na hlavě. Poradíte mi, jak mám postupovat? Předem děkuji.