Chyba v ročním zúčtování

• (neregistrovaný)

11. 2. 2009 11:05

Zjistila jsem, že 2 roky uplatňuji zaměstnanci úroky z úvěru neprávem. Je sice vlastník a má zde i trvalé bydliště, ale na výpisu z katastru je stavba vedena jako rekreační objekt. V letech 2006 a 2007 jsem mu uplatnila úroky. Co s tím mám teď dělat? Nikdy jsem chybu v RZ neměla, tak nevím, jestli mu to mohu dodanit letos nebo si musí podat sám daň. přiznání? To bych mu stejně musela vypracovat, protože mám máslo na hlavě. Poradíte mi, jak mám postupovat? Předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2009 13:24

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: chyba v ročním zúčtování
      Chybu v předch.RZ musíte opravit pokud se jedná o přeplatek do 12 měsíců od provedené nesprávné vratky ( to je jindy za 2006 a jindy za 2007). Za r.2007 tedy dosrážíte bez ohledu na to, čí to byla chyba i bez jeho souhlasu. Po uplynutí 12 měs. lze dosrážet bez jeho souhlasu jen v tom případě, že chybu zavinil ( avšak nejdéle do 3 let od roku, kdy došlo k chybné vratce.Zjistí-li chybu FÚ, doměří daˇza zaměstnance zaměstnavateli.

• 13. 2. 2009 10:08

Anna (neregistrovaný)

Jestliže nemovitost užívá k bydlení, nic dodańovat nemusíte.

• 16. 2. 2009 9:00

marie73 (neregistrovaný)

,
      ,Já jsem si to logicky taky myslela, o žádné vyjímce z důvodu rekreačního objektu jsem nikdy neslyšela, ale na školení lektorka říkala, že nesmí být v katastru uvedeno "rekreační objekt". Pokud je to stavba určená k rekreaci, nedá se prý úrok uplaňovat. Musím se zeptat přímo na FÚ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).