Re: neproplacená dovolená
SAma jste si odpověděla , proplácet jste neměla, mohlo jít jen o čerpání, pr.pom. nekončil,ale šlo o přechod práv. a povinn.Proč chcete udělat další chybu a zejména, když již není Vaší zaměstnankyní ? Správně by měly propl. náhradu ty dvě vrátit (proúčtovat přes výpl.pásku).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 2. 2009 11:54
Dobrý den,
ukončily jsme jeden provoz k 31.12.2008. Projekt si vzal do pronájmu živnostník spolu se zaměstnanci. Sepsali jsme dohodu o přechodu práv a povinností z pracovněprávních vztahů dle §338 ZP. Dvěma zaměstnancům jsem proplatila dovolenou a jedné zaměstnankyni sem na to zapoměla.
Podle mého mínění, jsem dovolenou proplácet neměla a jelikož šlo o přechod práv a povinností tak nový zaměstnavatel jim tu dovolenou měl dát k vybrání. Takže dovolenou, kterou jsem neproplatila zaměstnankyni ji poskytne nový zaměstnavatel.
Může mi to někdo prosím potvrdit nebo poradit jak to paní zaplatit když už u nás nepracuj?