Umrti maminky,tatinek ma alzheimera...

• (neregistrovaný)

11. 2. 2009 15:46

Dobry den, vim, ze to sem nepatri, ale byla bych vdecna za kazdou radu. Zemrela mi maminka a vyrizuji ted na uradech vsechny patricne veci. Dnes jsem vyzvedla umrtni list a bylo mi receno, ze se mi ozve nekdo ze socialniho odboru ohledne pozustalosti. Bydlela jsem v byte s maminkou a tatinkem. Nyni jsem tam zustala sama s tatinkem, ktery ma alzheimera v dosti pokrocilem stadiu a ma 85 let. Trosku se obavam jak to s nim a v plnem pracovnim pomeru sama zvladnu. Ostatni moji sourozenci maji rodiny a ikdyz bydli ve stejnem meste,casto se k nam nedostanou. Pred par lety jsem byla zadat na bytovem odboru o prepis statniho bytu kde ziji s rodici na me, rekli mi, ze to nejde.Tudiz byt je stale vedeny na meho nemocneho otce,bojim se aby neco neprovedl. Take se chci zeptat jestli nekdo nevite co me ceka pri vyrizovani pozustalosti maminky, kamaradka mi rekla, ze je to dost o nervy :-( dekuji moc...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2009 15:57

anonymous

Re: umrti maminky,tatinek ma alzheimera.
      Upřímně řečeno, pokud maminka neměla žádný majetek a bydlíte v paneláku, tak se ničeho hororového nemusíte obávat.
      Pokud je stav tatínka vážný, tak můžete požádat soud o zbavení způsobilosti k právním úkonům a pak bude mít svého opatrovníka.

• 11. 2. 2009 15:59

pája

>Dobry den, vim, ze to sem nepatri, ale byla bych
      >vdecna za kazdou radu. Zemrela mi maminka a vyrizuji ted na
      >uradech vsechny patricne veci. Dnes jsem vyzvedla
      >umrtni list a bylo mi receno, ze se mi ozve nekdo ze
      >socialniho odboru ohledne pozustalosti.

Lituji Vás, že Vás potkala životní tragedie a teď navíc ty úřady. Ohledně pozůstalosti- matrika ohlásí úmrtí na příslušný soud, ten určí soudního komisaře- notáře, který bude projednávat dědictví. Určitě Vás vyzve k jednání, problém asi bude s Vaším otcem, to by bylo možné řešit jeho plnou mocí pro Vás, že ho můžete v dědickém řízení zastupovat v plném rozsahu. Vy uvedete všechny dědice, majetek,který bue předměštem dědictví, notář, pokud se s ostatními předem dohodnete co a jak si rozdělíte, bude Vaši dohodu respektovat, sepíše a dá soudu, který usnesením dohodu stvrdí. Pokud Váš otec již pro nemoc není schopen jednat, musel by se dostavit notář k Vám, to záleží na jeho stavu. Jinak to zase tak moc na nervy není.
      S převodem bytem nevím, jestli na přísl. úřadě pochopí a změní nájemní smlouvu na Vás, musíte zkoušet jednat a přesvědčovat.
      Snad jsem Vám alespoň trochu pomohl.

Bydlela jsem v byte
      >s maminkou a tatinkem. Nyni jsem tam zustala sama s
      >tatinkem, ktery ma alzheimera v dosti pokrocilem stadiu
      >a ma 85 let. Trosku se obavam jak to s nim a v plnem
      >pracovnim pomeru sama zvladnu. Ostatni moji sourozenci
      >maji rodiny a ikdyz bydli ve stejnem meste,casto se k
      >nam nedostanou. Pred par lety jsem byla zadat na
      >bytovem odboru o prepis statniho bytu kde ziji s rodici na
      >me, rekli mi, ze to nejde.Tudiz byt je stale vedeny na
      >meho nemocneho otce,bojim se aby neco neprovedl. Take
      >se chci zeptat jestli nekdo nevite co me ceka pri
      >vyrizovani pozustalosti maminky, kamaradka mi rekla, ze je
      >to dost o nervy :-( dekuji moc...

• 11. 2. 2009 16:08

Hanca (neregistrovaný)

Ja doufam, ze z rodiny nikdo zadne problemy delat nebude, je pravda ze s pohrbem mi nikdo s nicim nepomohl, takze bych mela byt pripravena na vse...ale doufam, ze uz vse probehne v klidu.Mnohokrat Vam dekuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).