Re: Prohlášení - uplatnění slev při přec
>k jinému zaměstnavateli
>
>Student u mě ukončil k 30.06.2008 svou práci na
>základě DPP a měl podepsáno od začátku roku Prohlášení. Od
>01.07.2008 začal pracovat u jiného zaměstnavatele, u
>kterého bude uplatňovat slevy na dani. Otázky:
>- je potřeba, aby student po skončení 'pracovního
>poměru' u mě něco podepsal na Prohlášení - tím něco myslím
>skutečnost, že slevy na dani od 01.07.2008 bude
>uplatňovat jinde; nebo stačí jen to, že tuto skutečnost
>oznámí
Na druhé straně Prohlášení je na to oddíl Změny : tam by Vám to měl napsat, že od 1,7,08 nechce mít u Vás podepsané Prohlášení - podepisuji jinde , od kdy, datum podpisu,podpis zaměstnance.
Pokud Vám změnu neoznámí, má se za to, že má u Vás podepsané Prohlášení , Vy o ničem nevíte a zálohu z odměny DPP v červenci mu srazíte (nebo uplatníte slevy) podle toho,jak má u Vás Prohlášení. To by byla jeho věc, že bude mít současně zál.danění, musel by si pak podat přiznání k dani.
Píšete o výplatě za červen. Měl by v červnu ještě u Vás podepsané Prohlášení a u nového až od 1,7, doba výplaty na to vliv nemá( jestli myslíte za červen v červenci).U Vás má v červnu podepsané a podle toho ho zdaníte.
jestliže mu chci vyplatit mzdu za červen až v
>červenci, již musím k vyplacení odměny přistupovat tak, jako
>by u mě neměl podepsané Prohlášení; kdybych chtěl
>studentovi pomoci a nestrhávat mu daň (zálohu na daň),
>bylo potřeba mu odměnu vyplatit již v červnu
Re: Prohlášení - uplatnění slev při přec
Tomu, co jste napsala o podepsani zmeny Prohlaseni poplatnikem pri jeho prechodu k druhemu zamestnavateli, rozumim.
Nerozumim ale (respektive nejsem si opravdu jist, ze tomu tak opravdu je) vasemu posouzeni situace s vyplatou odmeny za cerven (poplatnik dokonci svou oraci sjednanou v DPP az 30.06.2008) az v cervenci. Ja mel za to, ze srazkova dan se vaze k datu vyplaceni odmeny (tedy dejme tomu 15.07.), ne k necemu, co by slo nazvat datem uskutecneni danoveho plneni (tj. 30.06.). Je tomu opravdu tak, jak pisete?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 2. 2009 15:52
k jinému zaměstnavateli
Student u mě ukončil k 30.06.2008 svou práci na základě DPP a měl podepsáno od začátku roku Prohlášení. Od 01.07.2008 začal pracovat u jiného zaměstnavatele, u kterého bude uplatňovat slevy na dani. Otázky:
- je potřeba, aby student po skončení 'pracovního poměru' u mě něco podepsal na Prohlášení - tím něco myslím skutečnost, že slevy na dani od 01.07.2008 bude uplatňovat jinde; nebo stačí jen to, že tuto skutečnost oznámí
- jestliže mu chci vyplatit mzdu za červen až v červenci, již musím k vyplacení odměny přistupovat tak, jako by u mě neměl podepsané Prohlášení; kdybych chtěl studentovi pomoci a nestrhávat mu daň (zálohu na daň), bylo potřeba mu odměnu vyplatit již v červnu