Prohlášení - uplatnění slev při přechodu

• (neregistrovaný)

11. 2. 2009 15:52

k jinému zaměstnavateli

Student u mě ukončil k 30.06.2008 svou práci na základě DPP a měl podepsáno od začátku roku Prohlášení. Od 01.07.2008 začal pracovat u jiného zaměstnavatele, u kterého bude uplatňovat slevy na dani. Otázky:
    - je potřeba, aby student po skončení 'pracovního poměru' u mě něco podepsal na Prohlášení - tím něco myslím skutečnost, že slevy na dani od 01.07.2008 bude uplatňovat jinde; nebo stačí jen to, že tuto skutečnost oznámí
    - jestliže mu chci vyplatit mzdu za červen až v červenci, již musím k vyplacení odměny přistupovat tak, jako by u mě neměl podepsané Prohlášení; kdybych chtěl studentovi pomoci a nestrhávat mu daň (zálohu na daň), bylo potřeba mu odměnu vyplatit již v červnu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2009 16:06

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Prohlášení - uplatnění slev při přec
      >k jinému zaměstnavateli
      >
      >Student u mě ukončil k 30.06.2008 svou práci na
      >základě DPP a měl podepsáno od začátku roku Prohlášení. Od
      >01.07.2008 začal pracovat u jiného zaměstnavatele, u
      >kterého bude uplatňovat slevy na dani. Otázky:
      >- je potřeba, aby student po skončení 'pracovního
      >poměru' u mě něco podepsal na Prohlášení - tím něco myslím
      >skutečnost, že slevy na dani od 01.07.2008 bude
      >uplatňovat jinde; nebo stačí jen to, že tuto skutečnost
      >oznámí

Na druhé straně Prohlášení je na to oddíl Změny : tam by Vám to měl napsat, že od 1,7,08 nechce mít u Vás podepsané Prohlášení - podepisuji jinde , od kdy, datum podpisu,podpis zaměstnance.
      Pokud Vám změnu neoznámí, má se za to, že má u Vás podepsané Prohlášení , Vy o ničem nevíte a zálohu z odměny DPP v červenci mu srazíte (nebo uplatníte slevy) podle toho,jak má u Vás Prohlášení. To by byla jeho věc, že bude mít současně zál.danění, musel by si pak podat přiznání k dani.
      Píšete o výplatě za červen. Měl by v červnu ještě u Vás podepsané Prohlášení a u nového až od 1,7, doba výplaty na to vliv nemá( jestli myslíte za červen v červenci).U Vás má v červnu podepsané a podle toho ho zdaníte.

jestliže mu chci vyplatit mzdu za červen až v
      >červenci, již musím k vyplacení odměny přistupovat tak, jako
      >by u mě neměl podepsané Prohlášení; kdybych chtěl
      >studentovi pomoci a nestrhávat mu daň (zálohu na daň),
      >bylo potřeba mu odměnu vyplatit již v červnu

• 11. 2. 2009 16:37

sadimi (neregistrovaný)

Re: Prohlášení - uplatnění slev při přec
      Tomu, co jste napsala o podepsani zmeny Prohlaseni poplatnikem pri jeho prechodu k druhemu zamestnavateli, rozumim.

Nerozumim ale (respektive nejsem si opravdu jist, ze tomu tak opravdu je) vasemu posouzeni situace s vyplatou odmeny za cerven (poplatnik dokonci svou oraci sjednanou v DPP az 30.06.2008) az v cervenci. Ja mel za to, ze srazkova dan se vaze k datu vyplaceni odmeny (tedy dejme tomu 15.07.), ne k necemu, co by slo nazvat datem uskutecneni danoveho plneni (tj. 30.06.). Je tomu opravdu tak, jak pisete?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).