Re: ČID a ZTP
Na ČID může uplatnit za každý celý měsíc, kdy měl ČID +doloží
rozhodnutí o přiznání čid + potvrzení od plátce důchodu, že ho pobírá. Na ZTP sleva není. Je sleva na TZP/P ( s průvodcem), (zpravidla nemívá čid, spíše PID). Pokud by měl TZP/P , opak je sleva dvojnásobná.
Paní Jiřino prosím Vás k ČID mám potvrzení ze SSZ,že ho opravdu v roce 2008 pobíral.Ovšem vlastní ještě kartičku ZTP,je hluchoněmí.Našla jsem kolonku u slev na dani průkaz ZTP-P dělá to 1345 korun měsíčně a nebo tedy 16.140 ročně.Tak že mu tuto slevu uplatnit nemohu???
Jen na ČID. ZTP je něco jiného než ZTP/P- vždyť jsem Vám to psala.Na ZTP se žádná sleva nemůže uplatnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 2. 2009 16:01
Prosím Vás pochopila jsem dobře,že když máme zaměstnance a chce provést roční zúčtování může si uplatnit slevu na dani jako poživatel částečného invalidního důchodu a ještě vlastní průkaz ZTP tak ještě další slevu na ZTP?? Jsou to opravdu dvě odlišné věci a také může uplatnit dvě slevy??