ČID a ZTP

• (neregistrovaný)

11. 2. 2009 16:01

Prosím Vás pochopila jsem dobře,že když máme zaměstnance a chce provést roční zúčtování může si uplatnit slevu na dani jako poživatel částečného invalidního důchodu a ještě vlastní průkaz ZTP tak ještě další slevu na ZTP?? Jsou to opravdu dvě odlišné věci a také může uplatnit dvě slevy??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2009 16:10

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: ČID a ZTP
      Na ČID může uplatnit za každý celý měsíc, kdy měl ČID +doloží
      rozhodnutí o přiznání čid + potvrzení od plátce důchodu, že ho pobírá. Na ZTP sleva není. Je sleva na TZP/P ( s průvodcem), (zpravidla nemívá čid, spíše PID). Pokud by měl TZP/P , opak je sleva dvojnásobná.

• 11. 2. 2009 16:14

JM22 (neregistrovaný)

Paní Jiřino prosím Vás k ČID mám potvrzení ze SSZ,že ho opravdu v roce 2008 pobíral.Ovšem vlastní ještě kartičku ZTP,je hluchoněmí.Našla jsem kolonku u slev na dani průkaz ZTP-P dělá to 1345 korun měsíčně a nebo tedy 16.140 ročně.Tak že mu tuto slevu uplatnit nemohu???

• 11. 2. 2009 16:17

JiřinaH. (neregistrovaný)

Jen na ČID. ZTP je něco jiného než ZTP/P- vždyť jsem Vám to psala.Na ZTP se žádná sleva nemůže uplatnit.

• 16. 2. 2009 21:49

evacz (neregistrovaný)

Prosím Vás a jaká je sleva na dani pro pracujícího invalidního důchodce? A může uzavřít ID Dohodu o provedení práce. Podepíše daňové prohlášení a má odpočet na osobu, slevu na dani pro ID a zálohovou daň-To je správně? A může si vydělat kolik chce??? Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).