Re: Auto dcery - vypůjčka do podnikání m
** děkuji za odpověď. S tou silničkou je to docela nefér ... -(( dcera poskytne za nic auto, a chudina bude muset podávat a platit silničku, kterou samozřejmě ve finále zaplatí matka ale nebude si to moct dát do výdajů -((
Jinak četla jsem zde na diskuzi, že pokud neprokážu, že byly značky v registru, tj. auto nejezdilo, musím silničku zaplatit. Domnívám se, že pokud ale prokazatelně budu mít v knize jízd uvedeno, tedy spíš neuvedeno, že v měsíci říjnu matka auto nepoužila, pak by dcera za tento měsíc silničku neplatila?
Re: Auto dcery - vypůjčka do podnikání m
Pokud nebudete v daném měsíci používat auto pro podnikání, pak za tento měsíc nebudete SD hradit (respektive vaše dcera).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 2. 2009 16:06
Provozuji jako vedlejší činnost prodej čistících prostředků na živnostenský list.
Nyní se mi prodej rozběhnul a budu potřebovat rozvážet zboží po zákaznicích, problém je, že nevlastním auto. Dohodla jsem s dcerou, že mi na rozvoz poskytne své auto tj. uzavřeme smlouvu o výpůjčce (nebudu jí hradit žádné peníze).
Jak by to v tomto případě bylo se silničkou a uplatněnými km respektive náhradami za ujeté km?
Silničku zaplatím já jako provozovatel i když je vlastníkem dcera? A pokud by ji musela zaplatit dcera jako vlastník,tak jak já ji pak dostanu do výdajů?
Když se stane, že třeba přes léto nebudu 2 měsíce auto potřebovat, nemusím platit silničku?
U sazby na km se pak počítá jen průměrem benzín a nemám nárok na 3,80 za km, je má úvaha správná?
Děkuji.