Re: Neschopenky atd.
od 15.1. do 28. 1. platíte náhradu za pracovní dny a na to musíte dostat potvrzení o trvání prac. neschopnosti a přiložíte k ní tisk. s číslem III.modrý , potom k příloze č. IV přidáte V.-uschopenku a k tomu ještě vyplníte přílohu k žádosti o nemocenské a odnesete na sociálku. Pokud není zaměstanec uschopněn musíte opět dostat doklad o trvání prac. neschopnosti dáte k č. IV, + přílohu k žádosti a na sociláku. Ta příloha se u dlouhodobé PN dává jen k počátku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 2. 2009 18:55
Prosím všechny,kteří úspěšně zvládli systém zpracování nových neschopenek a hlášení toho a onoho. Mám před sebou štosy papírků a moc nevím co mám poslat a co si necháváme. Např.mám nemoc od 15.1. do 1.2. a k tomu jsem dostala začátek s modrým pruhem,to chápu,potom díl IV. a díl V.,ten taky chápu.Ale naprosto mě mate,že nemoc trvala 13 prac.dnů,myslím,že náhradu tedy platí zaměstnavatel a to za 10 dnů (první 3 nic), ovšem na dílu IV. je na zadní straně vyplněna žádost o výplatu nemocenské,to bych čekala až od 15.dne.Prosím pěkně o vysvětlivky. Děkuji moc.