Re: INTRASTAT-druh dopravy
S DHL nemáme dobré zkušenosti. My jsme podle čísla zásilky věděli, že je zboží už v Praze na letišti a na DHL operátor vůbec neuměl dohledat, kde se nachází. Podle trasy zásilky, ke které se vázal dotaz, asi převažovala letecká doprava.
Spíš mi šlo o metodiku, jak to dělají v jiných firmách. Jestli nějak zkoumají, jak zboží dorazilo nebo vychází z údajů na faktuře, které ale nemusí úplně odpovídat zkutečnosti.
Re: INTRASTAT-druh dopravy
V materiálu ze školení (JUDr.Krátký z ČSÚ) je u dopravy napsáno, že seš uvede kód druhu dopravy, kterým bylo zboží přepravováno přes státní hranici ČR. Není-li jednoznačně druh dopravy znám a jedná se např. o expresní doručování zásilek specializovanou společností, vyznačuje se kód poštovní dopravy (kód "5").
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 2. 2009 9:26
Mám problém rozlišit, zda k nám byla zásilka doručena letecky či po silnici, nebo kurýrní službou. Dodavatel nám pošle zboží přes DHL. Vloni uváděl do faktury "spedizione-through":by airfreight nebo by truck. Letos poprvé píší D.H.L. Zboží nám bylo dovezeno až do firmy, takže vůbec netuším, jak putovalo. Myslíte, že při dopravě prostřednictvím DHL mohu uvést druh dopravy "5-poštovní,kurýrní a speciální zásilkové služby"? Zdá se mi,že tento druh dopravy je spíš pro malé zásilky.