Nedostávám stravenky

• (neregistrovaný)

12. 2. 2009 12:15

Dobrý den, u nas ve firmě maji zaměstnanci thp nárok na stravenky. ze mzdy je mi strhávana dan za ně, ale fyzicky jsem je už neobdržel za půl roku (firma prý na ně v současné době nemá), ale přesto ve výplatě se mi za ně strhává částka. Poradte co dělat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 2. 2009 12:31

IrenaŠ (neregistrovaný)

Re: nedostávám stravenky
      1. Jaká daň za stravenky??
      2. Na stravenky není zákonný nárok. Pokud na to firma nemá, nemusí je poskytovat.
      3. Pokud vám ve mzdě strhávají částečnou úhradu za stravenky, které nedostáváte, tak to rychle řešte. To přece nelze.

• 12. 2. 2009 12:48

zuzka (neregistrovaný)

mate pravdu, není to dan, ale úhrada za ně. Když se jdu zeptat účetní, tak mi řekne, že má od šéfa befel stravenky nerozdávat. s čím mám argumentovat, nechci přijít o práci? Kdyby me to nestrhávali, tak si řeknu, že nedostáváme, tak nedostáváme, ale takhle me strhávají peníze za něco co nedostávám. děkuji

• 12. 2. 2009 13:26

Katuška (neregistrovaný)

Aby Vám vůbec mohli částku za stravenky strhávat, musíte mít podepsanou dohodu o srážkách. Od této dohody písemně odstupte (k čemu je, když stravenky nedostáváte) a písemně vyzvěte zam-tele k vrácení stržených částek za stravenky, které jste nedostal. Pokud ani toto nezabere, začněte vyhrožovat soudem případně kontrolou inspektorátu práce, za to už jim to stát nebude...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).