Re: silnicni dan - chyba
Tak já si to hodila taky do zdejší šablony a vyšlo mi to stejně jako vám 1463 !!! Ale je pravda, co se píše výše - v 9.měsíci je sleva "jen" 25%. Ručně jsem to už nepočítala, tento výpočet, co tu je, vypadá dobře... Tak jestli jsou chyby v šabloně, tak ... se picnu. Ne vše jsem přepočítávala...
chybu ve vypoctu jsem mela u dvou aut ze 7..a jeste sablona zaokrouhlluje hned ve 22 sloupecku a to pry take byt nema...zaokrouhleno to ma byt az tom poslednim 29=) co se da delat.jeste ze ti co vytvareli sablonu za nic neruci..dekuji za vysvetleni....
Tak mi to nedalo a už vím, jak ta šablona blbne: roční sazba 3000,- je po snížení správně 1950,-. To je v šabloně ošetřeno, že 8 měsíců sníženo o 40% a 4 měsíce sníženo o 25%. Pak je ale chyba, když nechcete celý rok: v šabloně to spočítá 1950/12*9. Nikoli tedy 8 měsíců pouze 60% a 1 měsíc 75%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 2. 2009 13:32
dobry den, zde jsem si stahovala za poplatek formular k silnicni dani abych se ujistila ze me vypocty jsou spravne a dnes me FU informoval ze mam ve vypoctech chybu..ale stale tomu nerozumim.snad mi tu nekdo poradi. nebyla jsem si jista zda je to spravne tak sem vzala od pani z FU papir se spravnymi cisly a sla jsem..ted mi vrta hlavou jak na ty cisla prisla....
osobni automobil porizen v 9 mesici 2002..rocni sazba 3000, po sleve 1950,- toto je udajne spravne. pote jsme meli automobil 9mesicu a pak prodali. dan kerou mame zaplatit je podle me 1463,- podle pani z uradu 1388,-