Re: Dopis obchodnímu resjtříku
Skutečně? prosím napište mi, který soud to dělá a kdy Vám je zapsal, to mne silně zajímá, protože toto jsem nedávno řešil opakovaně při zápisu nové s.r.o. a OR jasně konstatoval, že obory nikoliv, jen živnosti a koncese.Náš HK, pob.Pardubice obory nezapisuje.
Pokud ale tedy máte zapsány obory činosti, musíte zpracovcat nový návrh na změnu zápisu v OR,vymazávat asi nic nebudete, ale zapisovat to, co máte nové, čili budete muset doložit usn.VH o rozšíření oborů činnosti a kopii nového výpisu ze živ. rejstříku.
Poněkud nerozumím, obchodní soud Praha po Vás nic nechce,že?
Jestli dobře čtu, tak živnostenský úřad po Vás chce úředně ověřenou kopii Výpisu ze živ.rejstříkU? To by bylo nějak proti logice,ne? Vždyť živ.úřad má vše ve své evidenci a nepotřebuje nic dodávat. Neměnili jste náhodou i předmět podnikání v tom, že jste mimo rozšíření oborů živnosti volné rozšířili o nějakou další živnost? To by pak snad mělo logiku, že ŽÚ něco chce, ale proč, to nechápu, když dnes již funguje jednotný propojený systém
Jestli to není tím, že s.r.o. jste zapisovali do OR ještě kdysi, kdy se do předmětu vypisovala jednotlivá ŽL. Teď, když je jedna volná živnost se to tam nepíše, resp. se napíše Výroba,obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona.
Nemáte toto na mysli?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 2. 2009 13:43
Dobrý den, potřebuji odeslat na OŘ výpis z Živnostenského rejstříku, v němž máme uvedené nové obory činnosti v rámci živnosti volné. Potřebuji k tomu přiložit nějaký dopis, ovšem nevím, jak ho zformulovat. Poradí mi někdo, nebo nedá se někde najít? Děkuji.