Re: opět sazba DPH a byty a úklid
Příloha 2 k ZDPH:
2004 - 2008:
- Úklidové práce prováděné v domácnostech, zařazené v SKP 74.70.12 a 74.70.13.
2009:
74.70.12 Služby mytí oken prováděné v domácnostech.
74.70.13 Služby tradičního čištění vnitřních prostor prováděné v domácnostech.
Za úklidové práce v domácnosti se pro účely tohoto zákona považuje úklid v bytě nebo rodinném domě mimo prostor, které nejsou určeny k bydlení. Za úklidové práce v domácnosti se považuje také úklid společných prostor bytového domu.
Děkuji Vám dámy... Krásné, až na úúúúplném konci zákona
TAK, JDU NASTUDOVAT §49-50.... ty už jsem řešila, už i vím, proč jsem to přehlédla... Pozn redakce, - nové znění není vyznačeno tučným písmem :-)))))
ještě otázka k prokazování, prohlášením, stejně jako například opravy??? mám klienta s problémy, má smlouvu s realitkou, kde jsou kus byty, kus kanceláře.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 2. 2009 20:41
právě mi volal vyděšený klient..... že mu volala vyděšená účetní z jedné firmy..... že u úklidu nemovitosti, která je běžně bytovou má uplatnit 9 % DPH, nikoliv 19 %, že máme novelu.....
projela jsem novely novel :-)))) a § 48 pořád jasně hovoří o opravách, nikoliv údržbě, či úklidu, tak já fakt nevím, zda mám špatné novely..... nebo se někdo sekl a plaší....
můžete mne nakopnout odkazem na tu podstatnou, která to změnila...... nebo utvrdit, že to zůstalo stejné....?? prosím moc, ASPI mám aktualizované, tištěný zákon taky, hledám jako pitomá... nicméně musím připustit, že jsem někdy taky PITOMÁ A NEVIDÍM.
díky moc.....
právě odkráčel poslední dnešní klient, hrdě středem, má kancelář začíná připomínat fajnový základ pro Táborák roku :-))))