Úroky z úvěru co doložit

• (neregistrovaný)

13. 2. 2009 9:48

Dobrý den, zaměstnanec mi přinesl do ročního vyúčt.daní potvrzení o poskytnutém úvěru a chce odečíst z daní. Provádím toto prvně. Takže jsem okopírovala Smlouvu o poskyt.úvěru.Prosím, co je dál potřeba? Stačí okopírovat OP, kde má trvalý pobyt? Výše zaplacených úroků činí 65576,30 Kč,za období únor - prosinec 08. Takže uplatním poměrnou část, tj. 11/12 = 60111,60 Kč. Moc děkuji trpělivé mzdovce,která mi poradí. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 2. 2009 10:39

S. (neregistrovaný)

Re: úroky z úvěru co doložit
      Doložil také Potvrzení o úroku z banky? Originál? Na smlouvě musí být uvedeno že se jednalo o koupi bytu..údržbu..atd,doloží také výpis z katastru že je vlastníkem a pokud je na smlouvě ještě někdo jiný jako dlužník,tak čestné prohlášení,že on nebude uplatnovat úroky.Také jsem je nechávala podepsat na všechny kopie,že souhlasí s orginálem a jejich podpis.Proč počítáte poměrnou část to nevím,na tom potvrzení z banky jsou již úroky vypočteny.

• 13. 2. 2009 11:03

Ilona (neregistrovaný)

Spoludlužník je jeho manželka, tak stačí, když ona napíše čestné prohlášení, nebo její mzdovka, že si neuplatňuje slevy z úroků? Děkuji

• 13. 2. 2009 11:23

S. (neregistrovaný)

Stačí ona...čestně prohlašuji,že neuplatnňuji odečet úroků v roce 2008 z poskytnutého úvěru č........datum,podpis,adresa.V podstatě si za to ručí oni,že je to tak,taky na danovém prohlášení podepisuje on,že je vše pravda.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).