Re: Dohody o PČ a rozhodný příjem 2000,-
Doplňuji: Pokud nemá pevně stanovenou pracovní dobu.
Já to brala přesně tak, jak to bylo loni, to se muselo přepočítávat podle toho, jak byla uzavřena smlouva (dle vyjádření z OSSZ k případu v loňském roce) - tedy mělo se vzít 400 Kč a přepočíst dle trvání dohody v daném měsíci, tedy u dohody od 29.1.08 byl přepočet příjem/31*3 a výsledek byl buď nad 400 - tedy odvod pojistného, nebo pod 400 - tedy bez pojistného. Ale nový zákon jsem z tohoto pohledu nestudovala, takže si právě nejsem jistá, zda toto zůstalo nebo ne.
Nejdříve je nutné posoudit, zda se jedná o ZMR. Pokud není určen měsíční započitatelný příjem, nebo je nižší než 2000,-, jedná se o zaměstnání malého rozsahu. V takovém případě je pojištěn pouze v měsíci, kdy dosáhl 2000,- a více. Částka se z žádného důvodu nesnižuje a tudíž nepřepočítává.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
13. 2. 2009 14:24
Zajímalo by mně jak je to pokud zaměstanec uzavře dohodu o pracovní činnosti např. od 29.1.2009 na dobu neurčitou a jeho příjem za 3 kalendářní dny dosáhne dejmetomu 1200,- Kč.
Bude v tomto měsící nemocensky pojištěn nebo ne?
Nebo mám brát jen klausuli - v daném měsíci nedosáhl 2000.
Nebo mám částku 2000 ponížit o dny kdy nebyl zaměstnán a pak teprve porovnat s dosaženým výdělkem.???
Martina