Dobrý den,
v příštím týdnu chystáme článek, který se bude věnovat právě založení baru, restaurace. Sledujte nás a jistě na Vaše dotazy dostanete odpověď.
Pouze pro doplnění, na internetu je k nalezení několik maturitních prací věnujících se právě založení restauračního zařízení.
Mějte hezký den
Přikládáme ještě odkaz na článek:
http://www.podnikatel.cz/clanky/jak-se-to-dela-restaurace/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 5. 2011 22:31
Dobrý večer, velice ocením jakoukoliv radu ohledně zřízení baru. Vše co se týká bezpečnosti, hygienických záležitostí a vše ostatní nutnosti, dané zákonem. Zatím vím, že je nutné mít provozovnu označenou: název, vedoucí osoba, otevírací doba, IČP, IČO atd. Také mám informaci, že je zapotřebí HCCP, zde bohužel vůbec nemám tušení co tento dokument má obnášet (na internetu nejsou jednotné informace), dále předpokládám, že všichni moji zaměstnanci musí podepsat bezpečnost na pracovišti (co by tento dokument měl obsahovat, také nevím), dále samožřejmě Živ. list s hostinskou činností.
Pokud existují nějaké další nutnosti, věci dané nějakým zákonem, o kterých nevím, budu velice ráda, když mě o nich budete informovat. Vaši radu si cenním, není totiž snadné zjišťovat či dohledávat informace když nevíte jaké informace vlastně hledáte.
Děkuji
Jana