Re: žena po konci MD nenastoupila do prá
Nevím, zda by nebylo vhodnější ji upozornit, že nenastoupila, to chcete řešit hned tak tvrdě, nestojí ta pracovnice za to jí trochu tolerovat, třeba si to ani neuvědomila, že uplynula tříletá lhůta.
Vždyť jde o tři dny, to by šlo dořešit A, strhnout z dovolené, nebo si zpětně může napsat žádost o nepl.volno do 4 let, jde o matku s dítětem, to ji mjusíte hned vyhazovat?
Já jsem chtěla odbornou radu z praxe,ne sociální cítění.
zaměstnavtel přece není povinen,chodit a upozorńovat zaměstnance na to že je čas vrátit se milostivě do práce...
je jiná doba,každý zaměstnanec by si měl pečlivě hlídat svoje místo a to že si žena neuvědomí,že její dítě má tři roky .. prosím Vás co mi to tu chcete namluvit..
Pokud se zaměstnavatel rozhodl, že by jí stejně neplacené volno nepovolil a že ji již jako zaměstnankyni nechce, tak ji zkontaktujte s tím, že se dohodnete na skončení pracovního poměru. Pokud by nechtěla, pak jí vysvětlete, že má neomluvenou absenci a tudíž byste jí mohli zrušit pracovní poměr pro hrubé porušení, takže bude lepší, když na dohodu přistoupí.
Já to dělám tak, že vždy upozorním zaměstnance, že mu končí rodičovská dovolená o kterou si požádala a vyzvu ji ať se dostaví k nástupu do zaměstnání, protože neplacené volno neposkytujeme. Ženy většinou příjdou a ukončí pracovní poměr dohodou, protože chtějí pokračovat v čerpání rodičovského příspěvku do 4 let věku dítěte. Pak nemusím řešit to, co řešíte teď vy.
Jenže si uvědomte, že m nepracuje pro zaměstnance, ona pracuje pro svého zaměstnavatele, on ji platí. A tomu třeba přijde vhod, že ta žena skončí, aniž on by jí musel dát výpověď a odstupné (třeba pro ni již nemá místo). Vy jako zaměstnavatel byste byla nadšená, že Vaše účetní upozorňuje lidi a oni se pak zařídí tak, že Vy byste musela vydat peníze? (a tříměsíční odstupné za nic je mnohdy pěkná pálka).
No ale to je přece věc každého pro koho chce udělat něco nad rámec svých povinností !!! To přece nemusí dělat každému vola ! Nevíte vůbec co to bylo za paní, třeba se naopak před nástupem na mateřskou nechovala vůbec dobře . Prostě je to povinnost ženy se starat co je její povinnost, nikoli účetní a jestli pomůže kamarádce je její věc , nikomu dalšímu pomáhat není povinna. Zase jsme u rovnostářství , že ? Když pomohla jí, tak musí i dalším. Běžte s tím do háje. Ptala se na něco úplně jiného.
>>>>Žena jejíž dítě dosáhlo 3 let 10.2.2009,nepožádala
>>>>zaměstnavatele
>>>>písemně o neplacené volno aby mohla být doma s dít.do
>>>>4 let,
>>>>11.2.2009 měla nastoupit do práce,to neučinila,ani se
>>>>neomluvila,
>>>>mám jí dát za neodp.směny neomluvenou absenci,a za
>>>>kolik "A"
>>>>ji můžu a podle jakého § vyhodit bez nároku na
>>>>odstupné.
>>>>Děkuji
>>>
>>>Nevím, zda by nebylo vhodnější ji upozornit, že
>>>nenastoupila, to chcete řešit hned tak tvrdě, nestojí
>>>ta
>>>pracovnice za to jí trochu tolerovat, třeba si to ani
>>>neuvědomila, že uplynula tříletá lhůta.
>>>Vždyť jde o tři dny, to by šlo dořešit A, strhnout z
>>>dovolené, nebo si zpětně může napsat žádost o
děkuji za odpovědi,byla to moje kamarádka a navíc vzdálená příbuzná ,mateřské je 6 let z doslechu vím ,že chce nýt doma do
4 let věku dítěte,hraje mrtvého brouka a zřejmě čeká na odstupné.
Udělám to co radí p.Jiřka.A radím všem ,pokud můžete nezaměstnávejte žádné příbuzné,protože nic horšího není.
Vždycky se to obrátí proti Vám.
>třeba se naopak před nástupem na mateřskou nechovala vůbec
>dobře . Prostě je to povinnost ženy se starat co je
>její povinnost, nikoli účetní a jestli pomůže kamarádce
>je její věc , nikomu dalšímu pomáhat není povinna.
>Zase jsme u rovnostářství , že ? Když pomohla jí, tak
>musí i dalším. Běžte s tím do háje. Ptala se na něco
>úplně jiného.
Ano, to je pravda, jen ji nechte ještě pár dní doma bez omluvy a pak jí dejte na vybranou - buď přistoupí na dohodu, že jí tu dobu od skončení rodičovské do skončení prac. poměru omluvíte neplaceným volnem (ale až poté, co Vám tu dohodu podepíše) nebo že jí dáte áčka. Já jak slyším o odstupném a ještě od příbuzného, tak se mně otvírá kudla v kapse (naštěstí my s příbuzenstvem vycházíme). Ale ještě dodám - nezaměstnávat ani nikoho z místa Vašeho bydliště. Protože když začnete mít v podnikání problémy a třeba se zpozdí výplaty, hned to všichni ví (a ví i to, co vy ani nevíte) a jste ti nejhorší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 2. 2009 9:11
Žena jejíž dítě dosáhlo 3 let 10.2.2009,nepožádala zaměstnavatele
písemně o neplacené volno aby mohla být doma s dít.do 4 let,
11.2.2009 měla nastoupit do práce,to neučinila,ani se neomluvila,
mám jí dát za neodp.směny neomluvenou absenci,a za kolik "A"
ji můžu a podle jakého § vyhodit bez nároku na odstupné.
Děkuji