Placení ošetřovného

• (neregistrovaný)

14. 2. 2009 11:30

Dobrý den,
    prosím o radu zkušenější, znalejší.
    Jsem po 4 letech na §, tedy pečuji o dítě (8let) v době nemoci, jsem jeho matka, žijeme ve společné domácnosti-mám ho v péči.
    Začátek § od 12.2. do 18.2. (doufám, že to bude stačit). Jak si mám vypočíst kolik mi vyplatí OSSZ?
    Základní mzda hod. = 10.296,-Kč/za 176 hod
    Vyměřovací základ ZP = 10858,-Kč, to samé je i hrubá mzda, Vym. zákl. SP, VZ daň Z. měsíční.
    Pomůžete mi PLS jak vypočítat za těch 7 dní? Popř. vypočítat? Děkuji Iveta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 2. 2009 13:05

xx (neregistrovaný)

Re: placení ošetřovného
      *** Rozhodné období, ze kterého se bude vycházet při výpočtu denního vyměřovacího základu je 2/08 - 1/09, tento příjem vydělíte počtem kal.dnů, připadajícíh na RO .Jsou - li v RO vyloučené dny , snížíte o ně počet kal.dnů připadajícíh na RO. DVZ se stanoví s přesností na 2 des.místa a pro výpočet dávek se dále redukuje dle stanovených red.hranic: 786 Kč/ 1178 Kč/2356 Kč. Do částky první red. hranice 90%, z rozdílu do druhe red. hranice 60 %, z rozdílu do třetí red. hranice 30%. Z takto redukovaného DVZ potom dostanete vyplaceno 60 %.

• 14. 2. 2009 13:49

ivi (neregistrovaný)

*** Děkuji, jsem u nového zaměstnavatele od 11/08
      Jak tedy postupovat? U předchozího nevím kolik jsem měla VZ.

• 14. 2. 2009 14:15

xx (neregistrovaný)

*** VZ se bude počítat z období 11/08 - 1/09 ( tj. doba od vzniku oojištění do konce kal. měsíce předcházejícího ošetřování.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).